LibGuides: Slavic Studies Unique Collections: Ukrainian Canadian Pamphlets A-H

Ukrainian Canadian Pamphlets A-H

VII Kongres Ukraintsiv Kanaday: prohrama. Winnipeg, 1962.
25 – littia Komitetu Ukraintsiv Kanady (1940-1965) Kongres Ukraintsiv Kanady: prohrama. Winnipeg, October 9-11, 1965. Winnipeg, 1965.
30-tyi zahal’nyi katal’og knyzhok naibil’shyi vybir ukrains’kykh knyzhok i muzychnykh instrumentiv (Ukrainska knyharnia). Winnipeg, 96 p.
40 – littia SUMK Montreal: Soiuz ukrains’koi molodi Kanady. Montreal, 1976. 23 p.
43-ta richna Manitobs’ka konventsiia lytsariv Koliumba. Winnipeg, 1965.
50 – litnii iuvileinyi z’izd Soiuzu Ukraintsiv Samostiinykiv, 17-21 serpnia. Saskatoon, 1977. 15 p.
75-richchia poselennia ukraintsiv u Kanadi: prohrama, 1891-1966. Winnipeg, 1966. 56 p.
664 naikrashchykh zahadok i zabavok dlia starykh i malykh. Winnipeg, 1931. 90 p.
950-littia khreshchennia Ukrainy. Yorkton: Holos Spasytelia, 1938. 40 p.
Adlier, Frits. Promova na sudi. Winnipeg, 1917. 63 p.
Andrei, Mytropolyt. Obiednannia khrystians'kykh tserkov. U svitli navchannia Sv. Pravsolavnoi Tserkvy. Winnipeg, 1983.
Andriievs’kyi, V. Mykola Lysenko: bat’ko ukrains’koi muzyky. Toronto, 1962. 23 p.
Ahulians’kyi, O. Kimnata do vynaimu: zhart na 1 diiu. Winnipeg: Ukrains’kyi Holos, 1931. 19 p.
Antonovych-Rydnyc'ka, M. Oleksa Stefanovych. Edmonton, 1970. 20 p. (Rudnyc'kyj Collection)
Arkhyiereis'ka Sviata Liturhiia i Obriad Sviachennia na Iepyskopa o. Mykona Mykhaila Datsiuka, ChSVV. Edmonton, 1982. 104 p.
B., Volodymyr. Latachky. Opovidanie. Vinnipeg: Nakladom Rus'koi Knyharni,, 1909. 66 p.
Babiienko, V. Mizh burlyvymy fyliamy; drama na 4 dii i 5 odmin. Variat 1906 roku: poema. Winnipeg, 1918. 80 p.`(UNH Collection) 2 copies
Babiienko, VV.Variant z 1906 roku: opovidaniw; Virsh; Mizh burlyvymy fyliamy: drama na 4 dii i 5 odmin. Winnipeg, 1918. 80 p. (UNH Collection) 2 copies
Badans’kyi, I. Nevdalyi ispyt: tragikomediika na 1 diiu dlia ditei. Winnipeg, 1927. 35 p.
Bahrianyi, Ivan. Chomu ia ne khochu vertatys do SSSR? Winnipeg, 1946. 38 p.
Baiky i kazky/ compiled by N. Lesyk. Winnipeg: Nakladom Ruskoi knyharni, 1914. t.2 45 p.
Ball, S. Rozvytok liudstva. Montreal, 1924. 60 p.
Barclay, C. Ukrainian Catholic Church in the Free World Today. Winnipeg, 1966. 16 p.
Barvins’kyi, O. Pavla Polubotok: nakaznyi het’man Ukrainy: tragediia v 3 diiakh. Winnipeg, 1922. 104 p. (UNH Collection) 3 copies
Batyts'kyi, Vasyl. Shcho ie soiuz ukrainstsiv samostiinykiv ta ioho soiuzni organizatisii? Winnipeg, 1942. 23 p.
Belegai, M. Nashe zhytie i ieho konets'. Edmonton, 1917, 64 p.
Belegai, M. Nauka pro upravu zemli abo shcho kozhdomu cholovikovi treba znaty do uspishnoho farmovania v Kanadi. Edmonton: Prosvita, n.d. 128 p.
Beliaiev, P. More ta ioho zhyttia. Winnipeg, 1934. 2 p.
Bereza Kartus'ka: spomyny ukraintsia-natsionalista, shcho perebuvav u tomu pol's'komu "tabori vidokremlennia." Saskatoon, n.d. 69 p.
Betteks, F. Pro sotvoronie svita v svitli biblii i nauku abo pershyi lystok biblii. Winnipeg, 1921. 48 p.
Bida, K. Na vershynakh idei i formy (Kil’ka dumok pro tvorchist’ Shekspira). Toronto, 1958. 31 p.
Bilon, P. Pravdyva tserkva ukains’koho narodu. 1947. 47 p.
Bochkovs'kyi, O. B. Biernson - ponevoleni narody ta ukrains'ka sprava. Winnipeg, 1939. 51 p.
Bodruh, I. Svatannia v ...Skachevani; komediia na chotyry dii. /Ivan Vrshchenyi/ Winnipeg, 1926. 61 p.
Bodruh, I. Ubiinyky; mel'odrama. Winnipeg, n.d. 64 p.
Bodrug, I. Ubiinyky: mol'odrama v piaty diiakh a adynaitiaty vidslonakh. Winnipeg: Nakladom Ruskoi Knyharni, n.d. 88 p. (UNH Collection)
This bogey of the tower of Babel. Winnipeg, 1964. 1 5 p.
Bol'shevyky a inteligentsiia. Vancouver, 1923. 13 p.
Bodnarchuk, I. Kadka: dytiachi noveli. Toronto, 1957.
Boorak, W. The B.B. English phonetic alphabet: how to pronounce, how to write Ukrainian and Slavic names and words. Saskatoon, 1971. 71 p.
Borovyk, M. Boh ie odyn. Winsonville, 1979. 36 p.
Borys, V. Ukrains`ka dietsezal`na Koliegiia Sv, Iosyfa v Ioktoni, Sask. Yorkton, 1926. (UNH Collection)
Borysko, D. Shcho ie v biblii. Biblioteka Novyi Svit, ch.22. Montreal: Novyi Svit, 1923. 90 p.
Borysyk, M. Na rizdvo khrystve: ditocha kartyna v odnii vidsloni. Kanadiis’ka Biblioteka, ch. 20. Winnipeg: Promin’, 1927. 15 p.
Bozhestvenna liturhiia sv. Ioana Zolotoustoho. Toronto, 1966. 64 p.
Bozhyk, P. Chomu ia navernutsia... Monder, 1945. 32 p.
Bozhyk, P. Khrystiianstvo na Ukraini. Yorkton, 1945. 32 p.
Bozhyk, P. Korotka istoriia Ukrainy. Yorkton, 1945. 63 p.
Bozhyk, P. I. Pidstava khystiians'koi viry. Winnipeg, 1909. 64 p.
Brat, V. Nashe pokhodzhennia. Yorkton, 1945. 40 p.
Buchats’kyi, V. V tryvozhnykh dniakh nimets’koi okupatsii. Montreal, 1957. 27 p.
Budka, N. Dorohovkaz dlia Rusyniv, shcho idut' do Kanady. Winnipeg, 1913.
Budzynovs'kyi, Viacheslav. Khmel'nychchyna v Halychyni. Winnipeg, 1917. 61 p.
Budzynovs'kyi, V. Shahin Gerai. Nakladom avtora, 1924. 64 p.
Bulka, Oleksa. O dvanatitsiaty tablytsiakh: opovidanie pisnia narodnykh kazok. Winnipeg, n.d. 53 p.
Burianyk, V. S.U.S. - its meaning and significance. Toronto, 1967. 40 p.
Burianyk, V. Sotsialistychnyi durman. Winnipeg, 1939. 76 p.
Bychyns'kyi, Z. Martyn Liuter: istoriia ioho zhyttia. Winnipeg, 1925. 87 p.
Bykovs'kyi, L. Biblioteka Kam'ianets'-podil'skoho derzhavnoho ukrains'koho universytetu. Fundacja Maurycij Goczalkowskiej. Winnipeg, 1949. 8 p.
Bykovs’kyi, L. Vasyl Kuziv i Mykhailo Hrushevs’kyi: vzaiemovidnosyny, 1921-1927. Winnipeg, 1968. 19 p.
Byzantin Mass: the North-American transliteration. Saskatoon, 1971. 32 p.
Bzhes'kyi, R. Pereiaslavs'ka umova: v plianakh B. Khmel'nyts'koho ta 'pereiaslavs'ka lehenda". Toronoto, 1954. 32 p. (Ukrainian National Home Collection).
Centennial of Taras Shevchenko 1861-1961. Winnipeg, 1961. 32 p.
Chaikivs'kyi, Iu. Iak halychan vtiahnuly v kontrrevoliutsiiu. Winnipeg, 1921.
Chaikovs'kyi, A. Odarka. Winnipeg, 1955. 46 p.
Chaikovs'kyi, A. Z lasky rodyny; povist' v tro'okh chastiakh. Edmonton, 1918. 127 p.
Chaikovs’kyi, M. Iak liudy navchylys’ chyslyty? Toronto, 1918. 30 p.
Charter i statut Ukrains’koi Hreko-Pravoslavnoi Tserkvy v Kanadi. Winnipeg, 1931. 55 p.
Charter of the Ukrainian Greek-Orthodox Church of Canada. Winnipeg, 1967. 13 p.
Chomu buduiemo pam'iatnyk Tarasovi Shevchenkovi v Kanadi. Winnipeg, 1960. 15 p.
Chomu popy ne zheniat'sia? Winnipeg, 1918. 26 p.
Chorna kniahynia ( Hal'shka Ostrozhs'ka); istorychna povist'. Winnipeg, 1933. 95 p.
Chornohora, F. Pys'ma narodovtsiv rus'kykh do redaktora politychnoi chasopysi "Rus" iak protest i memoriial. Vstup. slovo M.I. Mandryky. Winnipeg, 1973. 15 p.
Chuprynka, T.(Shukhevych, R.) (Lozovs'kyi, T.) Nekrolog. Toronto, 1950. 15 p.
Chyn rukopolozhennia na sviashchenyka v vizantiis'ko-ukrians'kim obriadi. Yorkton: Holos spasytelia, n.d.
Coughlin, J. Ukrainians. Their rite, history and religious destiny. Toronto, n.d. 31 p.
Danyl’chuk, I. Svytaie den’. Kanadiis’ka biblioteka, ch.46. Winnipeg, 1929. 56 p.
Darkovych, M. Kyiv i Rym. Ianychary. Chort. Poema. Winnipeg: Promin’, 1929. 80 p.
Darkovych, M. Kytsia-babka: stsenka dlia ditei v odnii vidsloni. Winnipeg, 1927. 12 p.
Darkovych, O. Olesia: ditocha piesa na 2 dii z prologom. Winnipeg, 1929. 45 p.
Dii Sviatykh ottsiv: pravda pro Popiv Ryms'kykh. Toronto: 1984. 40 p.
Dmytrenko, T. Kniazenko zabavy. Winnipeg, 1924. 36 p.
Do ukrains’koho narodu v Kanadi: memorandum iakyi peredano 19 tvarnia 1939 r. pol’s’komu general’nomu konsulevi v Ottavi dlia doruchennia prezydentovi Pol’shchi. Winnipeg, 1939. 13 p.
Do vteklykh vid viry Pravoslavnoi Episkopiv u spravi zhody, pro iaku nymy knyhy vydani Pysannia. 370 Rokiv Beresteris’ka Unia, 1966. 16 p.
Dodatok do iuvyleinoho zahal'noho katal'oga knyzhok i muzychnykh instrumentiv iak takozh spys stinnykh i knyzhkovykh kaliendariv na 1935 rik. Winnipeg: Ukrains'ka knyharnia, 1934.
Dokinchimo budovu vsekanadiis'koi katedry. Winnipeg: Vydannia Katredal'noi Hromady Pesviatoi Troitsi, 1961.
Domashnyi miasar. Winnipeg, 1936. 72 p.
Dontsov, D. Za iakyi provid? Vidchyt byholoshenyi na benketi v Prins Edvard hoteli u Vinsdori, Ont. V dni 29 travnia 1948 r. 1949. 16 p.
Doroshchuk, S.M. Dlia ridnykh ditei: virshi. Winnipeg, 1925. 130 p.
Drahomanov, M. Opovidania pro Zazdrykh Bohiv. Winnipeg, n.d. 28 p.
Dubrovs'kyi, V. SSSR iak federatsiia. Winnipeg, 1947. 32 p.
Dvatsiaty'iaty-richchia oshchadnokredytovoi spilky "Karpatiia". Winnipeg, 1965. 40 p.
Elcheshen D.M. Makers of communism. Winnipeg, 1967. 54 p. (autographed)
Engels, F. Osnovni zasady kominizmu. Winnipeg, 1921. 51 p.
Engels, F. Rozvytok sotsiializmu vid utopii do nauky. Winnipeg, 1917. 60 p.
Ewach, H. Boiova surma Ukrainy: poezii. Winnipeg, 1931. 7 p. (2 copies) c.2 Autographed
Ewach, H. Kliuch do movy. Winnipeg: Kul’tura i osvita, 1943. 48 p.
Ewach, H. Shchob vas liudy liubyly. Winnipeg, 1944. 31 p.
Ewach, H. Tsikavi opovidannia z davn'oi istorii Kanady. Winnipeg, 1944. 38 p.
Ewach, H. Ukrains'ke ievshan-zillia v Kanadi. Iuvileina zbirka tvoriv O. Ivakha. 1920-1960.Winnipeg, 1960. 31 p.
Fans, A. Komediia pro cholovika, shcho ozheny sia z nemovoiu: zhart v 2 aktakh. Winnipeg, n.d., 40 p. (UNH Collection)
Fedoriv, G. Cross in the Ukraine. Toronto, 1951. 31 p.
Fisher, S. Iak krov kruzhyt’ v nashim tili i iaka nam z nei koryst’. Toronto, 1918. 39 p.
Fortieth Anniversary of the Proclamation of Independent Ukraine. (1918-1958). Winnipeg, 1958.
Franko, I. Moloda Ukraina. Chast’ Persha. Providni Idei I Epizody. Winnipeg: Nakladom “Rus’kio Knyharni”, 1920. 102 p.
Franko, Ivan. Vybir poezii Ivana Franka i korotkyi nacherk ioho zhyttia. Winnipeg, n.d. 30 p.
Franko, Taras. Rozvii rukhanky sered uktaintsiv. Winnipeg (offprint – Canadian Farmer, ch.27 – 28, 1925) 16 p.
Gerych, I. Ohliad bohoslovs'ko-literaturnoi diial'nosty Iosafata Kuntsevycha. Toronto, 1960. 28p.
Glova, I. Papa, chy Khrystos. Winnipeg, 1917. 224 p.
Gogol, N. Taras Bul'ba: povist' z illustratciiamy/ tr. by S. Vil'. Winnipeg, n.d. 125 p.
Haiuk, S. Vid tserkovnoho prestola do berezy za droty. Winnipeg, 1955. 47 p.
Halia: drama na piat’ dii. Winnipeg, 1934. 39 p.
Hankevych, M. Pro zhinochy nevoliu v istorychnim rozvoiu. Toronto, 1918. 80 p.
Harasmychuk, M. Vidhomin. Ottawa, 1928. 32 p.
Harna istoryia o terpelyvii Oleni. Winnipeg, 1912. 48 p.
Havryliuk, D. Pro tserkovni zapovidy. Yorkton, 1937. 38 p.
Havryliuk, D. Pro skhidnyi obriad. Yorkton, SK: Drukarnia “Holosu Spasytelia”, 1943. 00 p.
Havryliuk, F.T. Nash kul'turnyi rozvii v Kanadi. Winnipeg, 1936. 18 p.
Herman, F.V. Chy cholovik maie dushu? Winnipeg: Nakladom Rus’koi Knyharni, 19uu. 29 p.
Het' okupantiv i UVOiz Zakhidnoi Ukrainy. Winnipeg, 1935. 96 p.
Hilts. M.S. Prezervovannia ovachiv i iaryn nainovishym i nailekshym sposobom. Winnipeg, 1937. 43 p.
Hipnotyzm i suggestiia. Winnipeg, n.d. 40 p.
Hipnotyzm i suggestiia.z chyslennymy iliustratsiiamy. Winnipeg, n.d. 48 p.
Hladun, J. I am Canadian. Modern Idea Series, no.1. Toronto, n.d. 16 p.
Hladun, I. Mene vchyly zrady. Winnipeg, 1948. 46 p. (2 copies)
Hladun, I. V sitiakh mizhnarodnykh zmovnykiv. Toronto, 1963. 32 p.
Holovats'kyi, V. Robitnychi pisni. Winnipeg, 1915. 96 p.
Holy Trinity Ukrainian Orthodox Cathedral Parish: Telephone directory. Winnipeg, 1961, 29 p.
Honter, O. Studiia fil’ozofii. Winnipeg, 1917. 39 p.
Horban, M. Iak kripaky borolysia za voliu z panstvom. Winnipeg, 1928. 80 p.
Horishnyi, M. What is Mass? Monder, 1947. 43 p.
Hospodyn, A. Shchaslyvyi den’: akt v odnii dii. Winnipeg: Promin’, 1942. 23 p.
Hrim, A. Son halyts'koho sela: misteria. Walkerville, 1927. 60 p.
Hrinchenko, M. (Zahirnia, M.) Zhytie I nauka hrets’koho fil’ozofa Sokrata z vstupnym dodatkom Ohliady istorii fil’ozofii. Winnipeg, 1917. 66 p.
Hryhoryiv, N. Osnovy natsioznannia. Winnipeg, 1940. 71 p.
Hryhoryiv, N. Ukrains'ka natsional'na vdacha. Winnipeg, 1941. 60 p.
Hrynyshyn, M. Rozmova tverezoho piiaka Vasylia z horivkoiu. Winnipeg, n.d. 16 p.
Hugo, Victor. Kl'od Ge. Winnipeg, 1916. 64 p.
Hul, E. Vytvorenia kharakteru. Toronto, 1920. 29 p.
Hulak-Artemovs;kyi, S. Zaporozhets' za Dunaiem: chudova operetka v trokh diiakh z khoramy i tantsiamy. Edmonton, 1918. 32 p.
Humor i satyra. Winnipeg, n.d. 96 p.
Hun'kevych, D. Kliub sufrazhystok: komediia v 5-ty diiakh z amerykans'koho zhyttia. L'viv-Winnipeg, 1925. 46 p.
Hunkevych, Dmytro. Manivtsiamy: tragikomediia na 3 dii z kanadiis'koho zhyttia. L'viv-Winnipeg: Teatral'na biblioteka, 1931. 34 p.
Hun'kevych, D. Ne zabuly. Winnipeg, 1918. 32 p.
Hun'kevych, D. Rozhdestvens'ka nich: stsenichna kartyna na dvi dii dlia ukr. ditei v Kanady i Amerytsi. Winnipeg, 1924. 60 p. (3 copies)
Hun'kevych, D. Sered hradu Kul' abo neustrashyma heroinia: z zhyttia i borot'by za voliu Ukr. naroda...1914-1920. Winnipeg, n.d. 135 p.
Hun'kevych, D. V Halyts'kii nevoli. Winnipeg, 1921. 95 p.
Hun'kevych, D. Zhertvy temnoty: drama na 5 dii zi spivamy i tantsiamy. L'viv-Winnipeg, 1923 43 p. (UNH Collection)
Hunter, Alexander. Ukrainian migration to Canada. (Supplement to the McGill News) n.d. 5 p.
Hunter, A. The work among the Ukrainians. Toronto, n.d. 15 p.
Hunter, A. Zhyttievi zasady ievanhelykiv. Winnipeg, 1926. 39 p.
Hyrd, Denys. Evoliutsiia v obrazkakh. Toronto, 1918. 185 p.