Skip to Main Content
The University of Manitoba campuses are located on original lands of Anishinaabeg, Cree, Ojibwe-Cree, Dakota, and Dene peoples, and on the National Homeland of the Red River Métis. More

Slavic Studies Unique Collections: Ukrainian Canadian Pamphlets M-R

Ukrainian Canadian Pamphlets M-R

  • Mandryka, M. Ukrainian refugees. Winnipeg, 1946. 45 p.
  • Maidanyk, Ia. Manigrula: komediia v odnii dii zi spivamy i tantsiamy. Winnipeg, 1926.
  • Maidanyk, Ia. Manihrula: komediia v odnii dii, zi spivamy i tantsiamy. Winnipeg, 1915. 25 p.
  • Makulovych, D. Ditiam na rizdvo obo dity i rizdviani sviata: ditochyi obrazok na 3 dii. Winnipeg: Promin’, 1928. 32 p.Malyi koliadnyk. Winnipeg, 1955. 20 p.
  • Malyi koliadnyk dlia ukrains’koi molodi Toronto, 1962. 32 p.
  • Mandryka, M. Ukrainian question. Winnipeg: Canadian Ukrainian Educational Association, 1940. 57 p.
  • Martovych, L. Ne-chytal’nyk. Edmonton, n.d. 77 p.
  • The martyrology of a Ukrainian father and son Roman and Yuriy Shukhevych: 1950-1980 Toronto, 1980. 32 p.
  • Marunchak, M. Mytropolyt Andrei Sheptyts’kyi na zakhodi, 1920-1932. Winnipeg, 1981.
  • Matiichenko, O. Krasin v poliarnykh l’odakh: narys M. Shpanova. Winnipeg, 1929. 248 p.
  • Masaryk, T. G. Idealy humannnosty. Biblioteka Kanadyiskoho, ch.11. Winnipeg, 1918. 47 p. (Rudnyc’kyj Collection)
  • Matsenko, P.S. Davnia ukrains’ka muzyka i suchasnist’. Winnipeg, 1952. 30 p.
  • Matsenko, P.S. Iakymenko, Fedir Stepanovych. Winnipeg, 1954. 20 p.
  • Matsenko, P.S. Iaremenko, kompozytor. Winnipeg, 1974.
  • Matsenko, P. Ukrains’ki kandy. Winnipeg, 1981. 22 p.
  • McWilliams, R. Canada’s Ukrainians. Winnipeg, 1941.
  • Mel’nychuk, P. Vyfleiem: Katekhyzm dlia ditei. Winnipeg, 1947
  • Mel'nyk, V. Pislanystvo ukrains'koho narodu. Monder, 1949. 20p.
  • Mersy, M. E. Fabrychni rozhovory pro ekonomiiu. Winnipeg, 1920. 46 p.
  • Mersy, M. E. Iak zhyv Ukrains’kyi narod. Winnipeg, n.d. 32 p.
  • Miller, M. Mohyla kniazia Sviatoslava. Winnipeg, 1951. 15 p. (2 copies)
  • Minenko, T. Spivpratsia ukrains’kykh orhanizatisii i tsekvy v Kanadi. (Bound with Kondra, P. Rozbudova ukrains’koi hramady v Kanady.)
  • Mirchuk, P. Pershyi lystopad. Toronto, 1958. 59 p.
  • Mirchuk, P. Trahichna peremoha. Toronto, 1954. 63 p.
  • Mirchuk, P. Ukrains'ka vyzvol'na sprava i ukrains'ka emihratsiia. Toronto, 1954. 78 p. (Ukrainian National Home Collection)
  • Mitchell, N. Tin Can Cathedral. Winnipeg, 1993. 64 p.
  • Mizh ridnymy: vrazhennia turystiv Toronto, 1960. 158 p.
  • Moia zbirochka: kazky ta virshyky Toronto, 1952. 24p.
  • Moleben do Pr. D. Marii na misiats’ Mai Monder, 1938. 16 p.
  • Molodests'kyi, V. U boiu brodamy: spomyny ukrains'koho artylerysta protypantsernoi zbroi. Toronto, 1952. 36 p.>
  • Molodyi tsvit/ Na fond budovy katedry zladyv M. Boiko. Winnipeg, 1952. 32 p.
  • Molytovnyk Hamilton, 1986. 7 p.
  • Molytvy. Maha Vira. Hamilton, n.d. 25 p.
  • Mordovtsev, D. Ostanni dni Ierusalymu. Toronto, 1959.
  • Mudri podruhy Monder, 1940. 38 p.
  • Muliarchyk, I. Na fyliakh liubovy: poezii. Opyr (Halyts’ka legenda). n.d., 1916
  • Muliarchyk, I. Zhnyva dos’pily: poezii. Winnipeg, 1917. 17 p.
  • Museum and handicraft program: Ukrainian Women’s Association of Canada, 1927-1955. Edmonton, 1955. 16 p. (J.B. Rudnyc’kyj Collection)
  • Mykhailiuk, B. Varshavs’kyi dohovir v svitli natsionalistychnoi krytyky. Winnipeg, 1950. 111 p.
  • Myrnyi, P. Lymerivna: drama v 5-okh diiakh Panasa Myrnoho. Winnipeg, 1917. 17 p. (2 copies)
  • Mytropolyt, A. Bud’mo virni zapovitam sviatoho rivno apostol’noho kniazia Volodymyra Velykoho. Winnipeg, 1981. 16 p.
  • Na porozi novoi doby: vidchyty... na Z’zdi Soiuzu Ukraintsiv-Samostiinykiv u Vinnipegu 23-25 hrudnia 1944 Winnipeg, 1945. 80 p.
  • Na sluzhbi Rymu: Za kulis velykoi polityky, prychynok do zrozuminia ukrains’koho pytania v Kanadi. (by T.C.) n.d. 16 p.
  • Na vechornytsiakh v seli Tyndyryndy: veseli virshi i opovidannia Winnipeg, 1934. 144 p.
  • Na vidznachennia shistdesiatykh rokovyn zhyttia i tvorchoi pratsi ukraintsiv v Kanadi Winnipeg, 1951. 54 p. (oversize)
  • Nacherk statute Ukrains’koho Pravoslavnoho Bratstva v Kanadi. Winnipeg, 1936. 15 p.
  • Naimychka: z 2 maliunkamy I portretom. Iliustrovana Shevchenkivs’ka Biblioteka, no.11. Winnipeg, n.d. 22p.
  • Nainovishe chudo v Chenstokhovi. Winnipeg: Nakladom Rus’koi knyharni, 19uu.
  • Nainoviishi monol’ogy. Winnipeg, n.d. 31 p.
  • Narady i ukhvaly dvanadtsiatoho kraiovoho z’izdu. Tovarystvo Ob’iednanykh ukrains’kykh kanadtsiv, iakyi vidbuvsia v dniakh vid 19 do 23 bereznia 1966 roku v Ukrains’komu Robitnychnomu Domi, Vinnipeh, Manitoba Toronto: Kraiovyi Vykonavnyi Komitet Tovarystva Ob’iednanykh Ukrains’kykh Kanadtsiv, 1966. 126 p.
  • Nash, H.R. Moral’: pryroda, zmist, istoriia ta normy. Winnipeg, 1922. 145 p.
  • Nash kul’turnyi rozvii v Kanadi Winnipeg, 1936. 18 p.
  • Nasha Kanada Toronto, n.d. 94 p.
  • Nasha ridna mova, geografiia Ukrainy. Kharakter ukraintsia, poliaka i moskalia. Winnipeg, 1917. 30 p.
  • Nazar stodolia: drama na 3 dii. Winnipeg, n.d. (4 copies)  45 p. (UNH Collection)
  • Nazaruk, O. Do istorii revoliutsiinoho chasu na Ukraini. Winnipeg, 1924. 19 p. (2 copies)
  • Nepidsudnyi, T. Chervoni – Katy, Korei – Ukrainy (chervona bresh – propahanda), n.d. 48 p.
  • Nikol's'kyi, V. Zamitky pro si's'ke hospodarstvo. Kyiv-Liaptsig: Ukrains'ka nakladnia, n.d. 88p.
  • Nimchuk, I. Dvi paps'ki entsykliky v sotiial'nykh spravakh: referat... Edmonton, 1951 (National Home Collection). 32 p.
  • Novyi ukrains’kyi sonnyk. Winnipeg, n.d. 136 p.
  • Novyi zbirnyk ukrains’kykh narodnykh pisen’. Winnipeg: Nakladom Ukrains’koi knyharni, n.d. 115 p.>
  • Nyzhankovs’kyi, O. Ukrains’ko-sokil’skyi spivannyk z notamy. Winnipeg, n.d. 89 p.
  • Oborona Kyiva i inshi opovidannia Winnipeg, 1948. 158 p.
  • Odrach, F. Nashe Polissia. Winnipeg, 1955. 68 p.
  • Okhrym, O. P. Ukrains’ki kredytovi kooperatyvy v Toronti. Toronto, 1958. 14 p.
  • O'Konnor Vilins'ka, V.Marusyna ialynka rizdviana pieska dlia dityi. Winnipeg, [ca. 1933], 24 p.>
  • Okulevych, H. Na raspot’e: za zhyzn’, za schas’e...Toronto, 1961. 40 p.
  • Oleksandrovych, M. Markiian Shashkevych. Toronto, 1961. 60 p.
  • Olynyk, R. (Rakhmannyi, R.) Presa Ukrains’koi RSR: 1967. Toronto, 1967/ 24 p.
  • Omel’chenko, T. Do Shevchenkivs’kykh rokovyn: zbirnyk statei. Winnipeg, 1953. 68 p. (2 copies)
  • Organizator: pidruchnyk dlia Soiuza Ukrains’koi Molodi Kanady ta inshykh soiuznykh organizatsii. Winnipeg, 1944. 144 p.
  • Orlyhora, L. Liubliu. Edmonton, 1958. 23 p.
  • Oseredok Ukrains’koi kul’tury i osvity. Winnipeg, 1945.
  • Oseredok Ukrains’koi kul’tury i osvity, 1944-1954. Winnipeg, 1954. 13 p.
  • Os’momysl, M. Pol’shcha i Ukraina. Winnipeg, 1945. 32 p.
  • Osnovnyi zakon: statut Osidu Runviry Hamilton, n.d. 37 p.
  • Osnovni zasady Ukrains’koi Hreko-Pravoslavnoi Tserkvy v Kanadi. Winnipeg, 1950. 15 p.
  • Ostatnni dni moiei druzhyny: svitlii pamiati Hanny Mandrykovoi. Peredruk z “Ukrains’koho Holosu”, 1957. 11 p.
  • Otlukavyn, O. Persha pryhoda Nychypora Dobrochkhuna. Winnipeg, 1911. 62 p.
  • OUK: XXV kraiova konferentsiia Orhanizatsii Ukrainok Kanady im. Ol’hy Basarab, 20-22 travnia. Winnipeg, 1978. 32 p.
  • Pamiatka tretikh ukrains’kykh litnikh kursiv pro koliegii Sv. Andreia v Vynypegu Winnipeg, 1949. 16 p.
  • Pam’iatkova knyha 23-ho kraiovoho z’izdu Ukrains’koho natsional’noho ob’iednannia Kanady Winnipeg, 1969.
  • Pam’iatkova knyzhka z nahody vidkrytti pam’iatnyka Nevidomony voiakovi, Winnipeg, 1977. 23 p.
  • Pan’iv I. Na pantsyrnomu potiahu A Otaman Mel’nykh: spohady z 1918-1919 rokiv Winnipeg, 1954. 56 p.
  • Pannekuk, A. Marksizm i Darvinizm. Winnipeg, 1920. 43 p.
  • Pavlychenko, T. Rukh natsional’noi iednosty. Winnipeg, 1952. 30 p.
  • Perejda, G. Apostle of Church Unity: Metropolita Andrew Sheptytsky. Yorkton, 1960. 40 p.
  • Pershyi bukvar koministra Winnipeg, 1921. 58 p.
  • Pershyi richnyi zvit, 1917-1918 Bursy im. Mytropolyta A. Sheptyts’koho v Sv. Bonifas Winnipeg, 1918. 70 p.
  • Personal welcome to the Holy Trinity Ukrainian Orthodox Cathedral in Winnipeg, Manitoba, Canada. Winnipeg, n.d. 20 p>
  • Petrivs’kyi, M. Hrytsiu, ne daisia! Winnipeg: Nakladom V-va “Promin’”, 1927.
  • Petrivs’kyi, M. Kanadyis’kyi zhenykh: drama u 4-kh diiakh z zhytia ukrains’kykh poselentsiv v Kanadi. Winnipeg, 1922. 51 p.
  • 50-richchia OUN: 1929-1979. Toronto, 1979. 64 p.
  • 50-richchia tovarystva vzaimnoi pomochi u Vankuveri: uryvky z istorii, 1927-1977. 51 p.
  • P’iatdesiat rokiv AUUC, 1918-1968. Tovarystvo Ob’iednanykh Ukrains’kykh Kanadtsiv. Toronto, 1968. 49 p. (2 copies)
  • Pid odnu bulavu abo ne bulob shchastia ta pomohlo neshchastia: kartyny z kozats’koho zhyttia na piat’ dii…Winnipeg, 1934. 71 p.
  • Pidhirianka, M. Maty-stradnytsia. Winnipeg, 1945 30p.
  • Pidruchnyk. Fotografichnyi. Winnipeg: Nakladom ukrains’koi knyharni, 19uu.
  • Pihuliak, I.M. Ukrains’ka Pravoslavna Tserkva v rumuns’kim iarmi i Bukovyntsi v Kanadi. Winnipeg, 1927. 32 p.
  • Pislantsi z taiemnoho svitu Yorkton, 1952. 93 p. (2 copies)
  • Plaviuk, M. Problemy Svitovoho kongresu ukraintsiv. Winnipeg, 1965. 20 p.
  • Pliushch, V. Pravda pro Khvyl’ovym. Munich, 1954. 63.
  • Podvysots’kyi, M. Son pid sudnyi den’: komichna operetka u 4 diiakh i 5 kartynakh. Winnipeg, 1929. 68 p.
  • Pohoretskyi, M . Demokratyzm Stalina ta ioho Kominterny Saskatoon, 1939
  • Pokaiannyi Velykyi Kanon sv. Andreia Kryts'koho.Winnipeg: Vydannia Ukrains'koi Pravoslavnoi Tserkvy v Kanadi, 1953. 68 p.
  • Pokotyhoroshok: opovidannia dlia molodi Winnipeg, 1946.
  • Polubotok, P. Nakaznyi het’man Ukrainy: tragediia v 5 diiakh. Winnipeg, 1922. 104 p.
  • Pom'ianyk pomerlykh i zhyvykh rodyny. Winnipeg, 1984.
  • Popovych, D. Boh i liudyna. Monder, 1966. 75 p.
  • Popovych, D. Khresna doroha. Toronto, 1961. 32 p.
  • Povnyi ukrains’ko-angliis’kyi samochyslytel’. Winnipeg, n.d. 158 p.
  • Poradnyk dlia zaliublenykh abo iak pysaty liubovni lysty. Winnipeg: Nakladom Ukrains’koi Knyharni, 1913. 136 p.
  • Poriadok sluzhb pry Arkhyiereis’kykh zavitanniakh. Winnipeg, 1925. 20 p.
  • Pravda pro te, khto spravdi vbyv Stepana Bandery: chorni dila helenivs’koi rozvidky. Toronto, 1961.
  • Pravyla dobroi povedinky com. by Liubynets’ka I Kuz’movych. Toronto, 1961.
  • Pravyl’nyk Ukrains’koho nantsional’noho ob’iednannia Kanady. Winnipeg, 1950. 43 p.
  • Pravyl’nyk viddiliv tovarystva Ukraintsiv samostiiinykiv Kanady. Winnipeg, 1973. 21 p.
  • Pro pokhodzhenie liudyny Winnipeg, 1919. 29 p.
  • Pro zlodiia u seli Hakivnytsi Winnipeg, 1918. 17 p. pro Harnu Magel’onu
  • Probudytel’ Halyts’koi Ukrainy Markiian Shashkevych Yorkton, 1943. 20 p. (2 copies)
  • Prodan, C. Iak likuvaty domashnykh zviriat. Winnipeg, 1944. 32 p. >(2 copies)
  • Prodan, K. Podorozh do Evropy. Winnipeg, 1938. 19 p.
  • Program and Record: Ukrainian National Federation of Canada Winnipeg, 1943. 32 p.
  • Prohrama na Lystopadove sviato tsei zbirnyk vkliuchaie referat, pisni, dekliamatsii, vpravy ta vstupne i kintseve slovo: Soiuz ukrains’koi molodi Kanady (SUMK). Saskatoon, 1930.
  • Prohrama sviatkuvan’ 40-richchia Ukrains’koho vyzvol’noho fondu (UNO). Winnipeg, 1972. 20 p.
  • Prokolupii, O. Popalia v zil’nytsi: humorychno-istorychne opovidanie z peredodnia revoliutsii. Toronto, 1918. 32 p.
  • Prokopchak, P. Za myr proty viiny. Winnipeg, 1937 104 p.
  • Promovy, dekliamatsii i zhelania na khrestynakh zaruchynakh i vesilk Winnipeg, n.d.16 p.
  • Propamiatna knyha Ukrains’koi Hreko-Pravoslavnoi Tserkvy v Kanadi. Winnipeg, 1938. 64 p.
  • "Prosvita" statut i prospekt: Kanadyis'ko Ukrains'koho Instytutu "Prosvita" u Vinnipegu. Winnipeg, 1917. 48 p. (Ukrainian National Home Collection)
  • Protokol Chetvertoi konventsii Ukrains’koho tovarystva vzaimnoi pomochi v Kanadi Winnipeg, 1953. 63 p. (Rudnyc’kyj Collection)
  • Protokol nadzvychainoho soboru Ukrains’koi Hreko-Pravoslavnoi Tserkvy v Kanadi. Winnipeg, 1951. 102 p.
  • Protokol semoho soboru Ukrains’koi Hreko-Pravoslavnoi Tserkvy v Kanadi. Saskatyn, Sask., 30 chervnia, 1-3 lypnia, 1935. Winnipeg, Manitoba, 1935 90 p.
  • Protokol Shestogo s’ezda federatsii russkiikh kanadtsev, 10-12 oktiabria 1953 g Toronto, 1953, 77 p.
  • Protokol Tret’oi Konventsii Ukrains’koho tovarystva vzaimnoi pomochi v Kanadi. Winnipeg, 1950. 62 p.
  • Protokol, z Druhoi konventsii t-va Vzaimnoi pomochi vidbutoi v dniakh 26 i 27 chervnia, 1947 roku u Fort Villiam, Ontario. Winnipeg, 1947. 48 p.
  • Protokly zi zboriv chlenykh starshyn Sionu.Tr. by V. Marsden. Winnipeg, 1959.
  • Protokoly zi zboriv uchenykh starshyn sionu. Tr. By Viktor E. Marsden. Winnipeg, 1934. 128 p.
  • Providnyky revoliutsiinoho rukhu na Ukraini Winnipeg, 1921. 26 p.
  • Prychodko, N. Ukraine and Russia. Winnipeg, 1953. 22 p.
  • Puliiu, I. Nepropashcha syla. Winnipeg, 1919. 38 p.
  • Pylypenko, P. Chudovyi ziat’: komediia na odnu diiu. Winnipeg: Promin’, 1932. 18 p.
  • Pylypenko, P. Halychyna v ohni: drama na 4 dii. Winnipeg, 1930. 39 p.
  • Pylypenko, P. Smert’ komisara Skrypnyka abo holod na Ukraini. Winnipeg, n.d. 58 p.
  • Pylypenko, P.Soviets’kyi rozvid: komediia na odnu diiu. Winnipeg, 1932. 20 p.
  • Pylypenko, P. Svii do svoho. Winnipeg, 1936. 18 p.
  • Pyriatyns’kyi B. Desiatnyk Liul’a. zhart na 3 dii. Winnipeg, n.d. 31 p. (2 copies)
  • Rakhmannyi R. Khiba husy vriatuiut’ ukrains’ku hidnist’. Winnipeg, 1965. 7 p.
  • Rakhmannyi R. Komirnyk u vlasnii khati i ioho storozha. Winnipeg, 1966. 8 p.
  • Rakhmannyi, R. Moskal-charivnyk i ioho shapka-nevydymka. Winnipeg, 1966. 7 p.
  • Rakhmannyi R. Ne iak storonnia liudyna: druzhnyi lyst do chytachiv Ukrains’koho holosu. Winnipeg, 1965. 11 p.
  • Rakhmannyi R. Pershyi krok na dovhomu shliakhu. Winnipeg, 1966. 6 p.
  • Rakhmannyi R. Ukrains’komu rodu nema perevodu. Winnipeg, 1966. 8 p.
  • Rakhmannyi, R. (Olynyk, R.) Zhyva Ukraina. Montreal, 1969. 15 p.
  • Rarahovs’kyi D. Robitnychi pisni. Winnipeg, 1908. 122 p.
  • Rarahovs’kyi, D. Ukrains’ki robirnychi pisni, t.II. Edmonton, 1945. 159 p.
  • Redkevych, A. Moderne supruzhe i jontrolia porodu. Calgary, 1927 (3 copies)
  • Revoliutsiini pisni Winnipeg, 1921. 32 p. (2 copies)
  • Ripets’kyi, M. Pochatky khrystyianstva v Ukraini. Monder, 1952. 62 p.
  • Ripets’kyi, M. Sviatyi Volodymyr Velykyi, Monder, 1953. 76 p.
  • Ripets’ki, Nestor. Trdiandy v krovi; opovidannia. Winnipeg, 1948. 24 p.
  • Robitnyk i farmer Winnipeg, 1922. 25 p.
  • Romanemko, A. Dlia molodi i starshykh. Winnipeg, 1953. 28 p.
  • Romaniuk, M. Boiovyi instynkt u vyzvol’nykh zmahanniakh narodiv. Saskatoon, 1935. 40 p.
  • Rossvalyi, M. Umyraiuchyi barabanshchyk. Sakatoon, 1957. 31 p.
  • Rostovets’, M. Skoropads’kyi i skoropadchuky. Saskatoon, 1938. 40 p.
  • Rozhin, I. M. L. Borovs’kyi: biblihrafichnyi narys zhyttia, hromads’koi i naukovoi pratsi z nahody 70-richnoho iuvileiu. Toronto, 1962.
  • Rozmova Vasylia z Petrom pro fizyku Winnipeg, 1920. 57 p
  • Rudans’kyi, S. Spivomovky. Winnipeg, n.d. 140 p.
  • Rusova, S, Krypiakevych, I. Natsional’ni vidnosyny v Bel’hii; Bohdan Khmel’nyts’kyi v Halychyni. Winnipeg, n.d. 30 p.
  • Rusova, S. Natsional’ni vidnosyny v Bel’gii; Krypiakevych, I. Bohdan Khmel’nyts’kyi v Halychyni. Winnipeg, n.d. 32 p
  • Rybak, V. Zmova na zhyttia prezydenta Kennedi. Toronto, 1967. 63 p.
  • Rybalka, Ia. Moskovs’ka teoriia tret’oho Rymu. Winnipeg, 1955. 15 p.