Slavic Studies Unique Collections: Ukrainian Pamphlets 1

Located in the Slavic Collection’s closed stacks, these mostly Ukrainian language publications were published in Central and Western Europe. They span from the early 1900s to the early 1980s, and consist of small-sized booklets from various private printing houses. The content of these publications include: republished works by such notable writers as Ivan Franko, Mykola Hohol’, Taras Shevchenko, Aleksandr Solzhenitsyn, and Volodymyr Vynnychenko; political and economic treaties; and original novellas. The collection encompasses nearly 150 such publications.

For further assistance please ask the staff of the Slavic Collection.

• 1 Kongres ukrains'kykh politychnykh v'iazniv (LUPV). Munich, 1946.
• Andriievskyi, V. Do kharakterystyky ukrains’kykh pravykh partii. Berlin, 1921. 24 p. 
• Antonovych, D. Dmytro Bezperchyi, 1825-1913. Praha, 1926.14 p.
• Antonovych, D. Ian Stanyslavs’kyi, 1860-1907. Praha, 1926. 14 p.
• Antonovych, D. Oleksander Murashko, 1875-1919. Praha, 1925. 14 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Antonovych, D. Persha Natalka-Poltavka. Praha, 1923. 15 p.
• Antonovych, D. Tymko Boichuk, 1896-1922. Praha, 1929. 14 p. (Rudnyckyj Collection)
• Antonovych, D. Ukrains’kyi teatr : konspektyvnyi istorychnyi narys. Praha, 1923. 14 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Baran, S. Z moikh spohadiv pro Ivana Franka. Vydannia “Ukrainskykh vistei”, Nimechchyna, 1952.58 p.
• Babii, O. Svit i liudyna. Avgsburg, 1940’s. 79 p.
• Babii, O. Svit i liudyna. Munich, 1947. 79 p.
• Babii, O. Zhyva: poemy. Avgsburg, 1946. 64 p.
• Bachyns'kyi, L. Rik v sadku i horodi: pidruchnyk sadinycho-ohorodnychoi hospodarku. Peremyshl', 1922. 66 p. (Ukrainian National Home Collection)
• Baran, S. Zemel’ni spravy v Halychyni. Avgsburg, 1948. 20 p.
• Barka, V. Apostoly. Avgsburg, 1946. 47 p.
• Barvins’kyi, O. Istorychni prava ukrains’koho narodu do iuho narodn’oho imeny. Viden’, 1918. 16 p.
• Baye de, B. Petite-Russie: souvenirs d’une mission. Paris, 1903. 46 p. (in French)
• Bayer, O. Shliakh do sotsiializmu/ tr. by P. Didushok. Berlin, 1920. 48 p.
• Bazar, 1921-1941. (Stefanovych, O.) n.p, n.d. 14 p.
• Bazhans’kyi, M. Iak zahynula Ol’ha Basaradova. Praha, 1941. 22 p.
• Bida, K. Relihiini motyvy v naukovykh tvorakh Ivana Franka. Miunkhen-Detroit: Feniks, n.d.  8 p. (autographed)
• Birchak, V. Karpats’ka Ukraina: spomyny i perezhyvannia. Praha: Natsiia v pokhodi, 1940. 90 p. (from Rev. Alexander Baran Collection)
• Bodnar, P. Vsi tainy budut’ vidkryti. Cleveland-Munchen, 1960. 72 pBoh predvichnyi narodyvsia: tserkovni i narodni koliadky. Munich, 1946. 15 p.
• Boh predvichnyi narodyvsia: tserkovni i narodni koliadky. Munich, 1946. 15 p.
• Bohats’kyi, P. S’ohochasni literaturni priamuvannia. Praha-Berlin, 1923. 88 p.
• Boidunyk, O. Suchasnyi stan vyzvol’noi polityky. Paris, 1956. 22 p. Bryk, Mykhailo. Persten’: noveli. Avgsburg, 1946. 57 p.
• Boiko, IU. Problemy istoriosofii ukrains'koho natsionalizmu. Na chuzhyni, 1950.
• Bryk, Mykhailo. Persten’: noveli. Avgsburg, 1946. 57 p.
• Budko, S. Na ukrains’kii nyvi. Praha, 1941. 40 p.
• Bukovynets’, P. V ridnim kraiu na chuzhyni. (Germany), 1948. 67 p.
• Bul'ba Borovets', T. Kredo revoliutsii. Paryzh: Nakladom Polit. Viddilu UNRA, 1946. 8 p.
• Busel’, Ia. Soviets’kyi patriotyzm. Na chuzhini, 1948. 48 p.Bykovs’kyi, L. Apostol novitn’oho ukrainstva. (Iurii Lypa). Zheneva, 1946. 7 p.
• Chaplenko, V. Pokhodzhennia nazov “Rus”, “Ros’” ta sporidnenykh iz nymy nazov i sliv. Munich, 1973.; Pokhodzhennia ukrains’kykh prizvyshch na –uk, -yk, -ak ta na  –chuk, -chyk, -chak. Munich, 1973; Pokhodzhennia nazov stolytsi Ukrainy mista Kyieva (vidbytka z “Naukovykh Zapysok”, t.21). Munich, 1970. 107-121 p.; 65-73 p.; 130-147 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Chomu svit movchyt’? Ukraintsi v kontsentratsiinykh taborakh Nimechchyny 1940-1945 rr. Kyiv-Paris, 1945. 68 p.
• Colonialism. Paris: League of Ukrainian Social Democratic Youth, 1959.
• [Danylovych, B. ed.] Letiuchyi krabel’ I inshi ukrains’ki narodni kazky. Regensburg, 1946. ch.1
• Deshcho pro hroshi. Vetsliar, 1920. 24 p.
• Desnians’kyi, I. Try idylii. Anhliia, 1951. 38 p.
• Derzhavyn, V. Try roky literaturnoho zhyttia na emigratsii, 1945-47. Miunkhen, 1948. 29 p.
• Dibrova, H. Shliakhy i dumy. Avgsburg, 1947. 45 p.
• Dobrians’kyi, M. Asotsiiatsiia proty instytutu. Munich: Nakladom Sobornoi Ukrainy, 1956. 42 p.
• Dobrians'kyi, M. Do pytannia kryzy v Derzhavnomu Tsentri UNR; Instytut i asotsiiatsiia. Ukrains'ki visti, 1955. 64 p.
• Dobryi pastyr i velykyi hromadianyn: U druhi rokovyny smerty Mytropolyta Andreia Sheptyts’koho. Ukrains’ka Hreko-Katolyts’ka Misiia u Zakhidnii Evropi, Paryzh, 1946. 31 p.
• Dokumenty ukrains’koho muchenytstva pid Pol’sheiu. Vydannia “Ukrains’koho Praporu”, Viden’, 1921. 24 p. (2 copies)
• Domanyts’kyi, V. Problema organizatsii staloho hospodarstva v stepu. Podebrady, 1927. 48 p.
• Dontsov, D. Demaskuvannia shashel’. Munich, 1949. 32 p.
• Dontsov, D. Pokhid Karla XII na Ukrainu. London, 1955. 40 p.
• Dontsov, D. Zapovit Shevchenka: dopovid’ vyholoshena na Shevchenkivs’kii Akademii v Toronti 9 bereznia 1950 r. London, 1951.16 p.
• Doroshenko, D. Uhors’ka Ukraina. Informatsiina ukrains’ka seriia, ch.1. Praha 1919. 31 p.
• Dostoino iest’: zbirka v Shevchenkovi rokovyny. Berlin, 1922. 31 p.
• Druziam Zakarpatsiam shcho zahynuly za velyki idei Ukrainy.[s.l.]: [s.n.], n.d. 34 p.
• Durdella, M. Mara komunizmu: otsinka komunizmu, grunt na iakomu vin roste, sposoby borot’by proty n’oho. Munich, 1950.77 p.
• Emihratsiia a nashi zavdannia. Ridna knyzhechka, vyp.1. El’vangen, 1948. 31 p.
• Eventual’nyi, I. Moi znaiomi. N.p., 1948. 39 p.
• Fedenko, P. Vlada Pavla Skoropads’koho: piat’desiati rokovyny perevorotu v Ukraini. Miunkhen: Vyd-vo Nashe slovo, 1968. 33 p.
• Fedortchouk, Yaroslav. Memorandum on the Ukrainian Question in its National Aspect. London. 44 p.
• Floyd, D. Ukraine the forgotten nation. London: Daily Telegraph, 1973.
• Franko, I. Mii zlochyn ta inshi korotki opovidannia. Fel’dkirkh: Zahrava, 1946. 23 p.
• Franko, P. Shcho kozhdyi povynen znaty pro zminok? Viden’, 1921. 12 p.
• Franko, P. Teoriia zhliadnosty pislia A. Ainshtaina. Viden’, 1921. 24 p.
• Frantsev, V.A. Desiat’ liet svobodnoi zhizni Cheskoslovenskago naroda. Uzhhorod: Shkol’naia Pomoshch, 1928. 15 p.
• Fundatory. Entsyklopedii Ukrainoznavstva 1954-1964.Vidbytka z 4 t. EU 2. Munich (Danyliuk Collection)
• Fundatory. Entsyklopedii Ukrainoznavstva 1954-1964.Vidbytka z 6 t.  EU 2. Munich (Danyliuk Collection)
• Gogol, M. Sorochyns’kyi iarmarok: povist’. Zal’tsburg: Novi dni, 1947. 25 p.
• Gogol, M. Sorochyns’kyi iarmarok: opovidannia z “Vechoriv na khutori bilia dykan’ky”. Munich, 1945. 27 p.
• Gol’del’man, S. Lysty zhydivs’koho sotsiial-demokrata pro Ukrainu. Materialy do istorii ukrains’kozhydivs’kykh vidnosyn zachas revoliutsii. Vienna, 1921. 80 p.
• Gotur, IA. Ol'ha: opovidannia z chasiv nimets'koi okupatsii Zakhidnoi Ukrainy. Desheva Biblioteka Novoho shliakhu, ch.2, 1947. 47 p.
• Granovsky, A. Ukraine’s Case for Independence. Washington, 1940. 10 p.
• Grimm. Kazky. Dytiachyi knyhozbir, no.1. Munich, 1948.
• Grisbakh-Tugan, H. Novitnie turets’ke krasne pys’menstvo. Ukrains’kyi Mors’kyi Instytut, 63. Na chuzhyni, 1948. 32 p. (2 copies)
• Haidalemivs’kyi, P. Ukrains’ki politychni partii ikh rozvytok i programy. Zal’tsvedel’, 1919. 43 p.
• Haievs’kyi, S. Na posluhakh u susidiv. Biblioteka Orlyka, 1948. 23 p.
• Haievs’kyi, S. Zapovit Mytropolyta Petra Mohyly, 1647. Na chuzhyni, 1947. 18 p.
• Hal’chuk, M. Literaturne zhyttia na pidsoviets’kii Ukraini. Proza 1920-30 rokiv. Biblioteka molodi, v.1 (1952) ch.1. Miunkhen, 1952. 31 p.
• Harasevych, A. Sonety. Prague: Provoiem, 1941. 48p.
• Horodets'kyi, I. Ternystym shliakhom... Regensburg; Munich, 1948. 40 p.
• Hordyns’kyj, W. A brief outline of Ukraine and Ukrainian folk arts. Munich: Association of former Ukrainian Political Prisoners, 1948. 20 p.
• Hordyns’kyi, V. Vohnem i smerchem: poezii. Munich, 1947. 32 p.
• Hryhoriiv-Nash, N. T. G. Masaryk ioho zhyttia ta diial’nist’. Praha, 1925.
• Hryn’okh, I. Kudy priamuie Vatykan? Miunkhen: Suchasnist’, 1974. (Reprint from Suchasnist’, ch.4, 160, 1974)
• Hrytsai, O. Vasyl’ Stefanyk: sproba krytychnoi kharakterystyky…Viden’, 1921. 20 p.
• Hubarzhevs’kyi, I. Vidpovid’ na lyst bezbozhnyka. London, 1949. 18 p.
• Hutsul’s’ka  chytanka. t. 1, ch.1 (Neperiodychne pys’mo dlia robitnoho naroda pid redaktsiiueiu dr. K. Tryl’ovs’koho). Viden’: Chornohora, 1921. 32 p.
• Iak treba povodytysia v tovarystvi. Augsburg, 1947. 34 p.
• Iak zapobihaty kataram shlunku ta iak ikh likuvaty. Populiarna medychna bibliotechka, ch.1. Zahrava (Germany), n.d. 34 p.
• Iakovliv, A. Paryz’ka trahediia 25. travnia 1926 roku. Paris, 1958. 39 p. (J.B. Rudnyckyj Collection)
• Iakynchuk, T.  Prosvid na pryliudnyi tor, vyklykanyi chasom, Paris, 1931. 55 p.
• Iarema, Ia. Providni idei fil’osofii Tomy Masaryka. Praha, 1925. 78 p.
• Istoriia Rymu/ Prof. M.P. Na pravakh rukopysu, n.d.. ch. 253 p.
• Iurenko, O. Problema internatsional’noho i natsional’noho v bol’shevizmi. Publikatsii z Naukovoi konferentsii, berezen’ 1955. Miunkhen: Ukrains’ke vyd-vo, 1955. 24 p.
• Kachmars’ka, S. Mariia Bashkyrtseva, 1860-1884. Praha: Vyd-vo Ukrains’koi molodi, 1927. 14 p. (J.B. Rudnyckyj Collection)
• Kardash, D. Ukrains’kyi natsionalizm. Praha, 1940. 8 p.
• Karpenko-Krynytsia, P. Pidniati vitryla: liryka. Avgsburg, 1950. 44 p.
• Kashchenko, A. Mandrivka na dniprovi porohy: opovidannia. Liaiptsig: Ukrains’ke vyd-vo v Katerynoslavi, 1922. 24 p.
• Kazky. Avgsburg, 1946. 29 p.
• Khadzopulo, K. V temriavi/ tr. by Levyts’kyi. Viden, 1920. 41 p.
• Khraplyva, L. Naibil’shyi darunok. Miunkhen: Tsitsero, 1956. 16 p.
• Khvyli Kubani:Neperiodychnyi zbirnyk Hromady Ukraintsiv z Kubani. Praha: Fr. Vonka, 1927. 32 p.
• Kobylians’ka O. Vasylka: novelia. Kyiv: Nova Ukraina, 1923. 32 p.
• Kolonializm. Paris: Izdanie Soiuza Ukrainskoi Sotsial-Demokratycheskoi Molodezhi, 1959. 28 p. (in Russian)
• Korotka istoriia Pravoslavnoi Tserkvy: pidruchnyk dlia pravoslavnykh uchniv ukrains’kykh narodnykh shkil. Shtutgart, 1948. 111 p.
• Korybutiak, S. Ioho ideia: noveli i opovidannia. Munich: Tsitsero, 1953. 55 p.
• Kostiuk, H. Teoriia i diisnist’ do problemy vyvchennia teorii, taktyky i stratehii bil’shovyzmu v antsional’nomu pytanni: istoryko-krytychnyi narys. Munich: Suchasnist’, 1971. 144 p.
• Kostets'kyi, I. Opovidannia pro peremozhtsiv: Devita' novel'. Regensburg, 1946. 27 p. (autographed)
• Kostomarov, M. Knyha bytiia ukrains’koho narodu. Avgsburg, 1947.
• Kostruba, T. Vira nashykh predkiv. Insbruk, 1946. 24 p.
• Kosynka, H. V zhyvakh: opovidannia, 1947, 64 p.
• Kotliarevs’kyi, Ivan. Natalka Poltavka: p’iesa na 2 dii. Manhaim, 1946. 47 p.
• Kovalins’kyi, M. Hryhorii Savych Skovoroda: zhyttia I deiaki dumky ukrains’koho filosofa-spirytualista. London: Nakladom Ukrains’koi Vydavnychoi Spilky, 1956.
• Kovaliv, P. Bezosobovi rechennia na –no,-mo, ikh znachennia ta normy vzhyvannia, Avgsburg, 1947. 16 p.
• Kovaliv, P. Chudesa nauky i vyshchyi rozum. Munich, 1948. 16 p.
• Krevets’kyi, I.; Nazaruk, O. Iak pysaty memuary: Poiasnennia i praktychni vkazivky. Viden’, 1921. 34 p.
• Krupnyts’kyi, V. Kul’turne zhyttia Ukrainy za het’mana Danyla Apostola. Kil’ (Germany), n.d. 10 p.
• Kuzelia, Z. Pamiaty Khvedora Vovka. Zal’tsvedel’, 1918.
• Kuzelia, Z. Rik 1918 na Ukraini. Zal’tsvedel’, 1918. 39 p.
• Kulelia, Z. Z kul'turnoho zhyttia Ukrainy. Zal'tsvedel', 1918. 85 p. (Danyliuk Collection)
• Kyiv versus Moscow: political guidelines of the Organization of Ukrainian Nationalists. Munich: Ukrainian Information Service, 1970. 69 p.
• Kysilevs'kyi, K. Izohlosy Zvenyhorodshchyny i Shevchenkova mova. Munich, 1961.  20 p.
• Lawton, L. Ukraina: Europe’s Greatest Problem. Reprint from East Europe and Contemporary Russia, vol.3, no.1, 1939. 32 p. (J.B. Rudnyckyj Collection)
• Lebed’, M. Suchasna Ukaina i ukrains’ka vyzvol’na polityka. Vidbytka z zhurnala “Suchasnist’” ch.10 (58), 1965 20 p.
• Lenin, N. Cherhovi zavdannia sovits’koi vlasty. Kommunistycha biblioteka, ch.5. Viden’: Nakladom Komunistychnoi partii skh. Halychyny, 1920. 51 p.
• Levchenko, S. Fragmenty vyzvol’noi borot’by. (Germany), 1946. 56 p.
• Levyns’kyi, V. Sotsiialistychna revoliutsii i Ukraina. Vienna, 1920.
• Levytskyi, E. Lysty z Nimechchyny. Viden’, 1916. 49 p.
• Levyts’kyi, M. Paky i paky: pro nashu literaturnu movu. Viden’, 1920. 66 p.
• Levyts’kyi, M. Shkil’ni tovaryshi: opovidannia. Viden’, 1920. 31 p.
• Lex Jusephovicia 1876: z pryvodu 100-littia zaborony ukrainstva. Vidbytka z zhurnala “Suchastnist”, ch.5 (185). Munich, 1976
• Liga natsii, ii tsilli ta orhanizatsiia. Zheneva, 1931. 94 p.
• Liubchenko, A.  Ioho taiemnytsia, Paryzh: Biblioteka Dumka, 1966.
• Lozyns’kyi, M. Mykhailo Pavlyk ioho zhyttie i diial’nist’. Viden’, 1917.23 p.
• Lozyns’kyi, M. Uvahy pro ukrains’ku derzhavnist. Viden’: Iednist’, 1927. 86 p.
• Luk’ianchuk, N. V odnomu seli: opovidannia. Na chuzhyni, 1948. 23 p.
• Lutoslawski, W. The Ruthenian question in Galicia. Paris, 1919. 31 p.
• Lystvych, Vsevolod see Ripets’kyi, N.
• Lysychka-sestrychka i vovk-panibrat: ukrains’ka narodnia baika. Avgsburg, 1946. 15 p.
• Lytvynenko, Iu. Zaporizm. Paris, 1938. 53. p.
• Mala istoriia Ukrainy. Populiarna biblioteka, kn. 10. Fel’dkirkh: Zahrava, 1947. 48 p. (J.B. Rudnyckyj Collection)
• Manifest Orhanizatsii ukrains’kykh natsionalistiv (OUN).London: Ukrainian Information Service, 1981. 20 p.
• Manylo, I. Koliuchyi smikh. Avgsburg, 1946. 31 p.
• Manylo, I. Sich i vidsich. Avgsburg, 1948. 47 p.
• Manylo, I. Zaporishshia smiiet’sia: humoresky, poezii…Avgsburg, 1950. 29 p.
• Marks, K. Naimana pratsia i kapital. (pereklad iz novoho nimets’koho vydannia zredagovanoho Karlom Kavtskym). Berlin: Znattia to syla”, 1923. 74 p.
• Martos, B. Pershi kroky Tsentral'noi Rady, Vydbytka z ukrains'koho istoryka ch. 304, 1973. Munich, 1973 16. p. (Danyliuk Collection)
• Meillet, A.; Vaillant, A. Communication sur l’opportunite de publier des editions critiques des texts viewx-slaves. Praha: Nakladem vyboru I. Sjezdu slovanskych filologu, 1931. 5 p.
• Mel’nyk, M. Ukraina i Krym v istorychnykh vzaiemynakh. Vydrytka iz zhurnalu “Vyzvol’nyi shliakh”, ch. 8-10. London: Ukrains’ka vydavnycha spilka, 1983. p. 849-1262
• Moia knyzhka. Liaiptsig: Drukarnia K.G. Redera, n.d. 24 p.
• Mokh, R. Perespektyvy nashoi borot’by. Chuzhyna, 1949. 30 p.
• Muchenyk Nykyfor i ioho druh Saprikii Presviter. London, 1949. 10 p.
• Murovych, V. Hreko-Katolyts’ka Tserkva v zhytti ukrains’koho narodu. Munich, 1947.
• Myrhorods’kyi, P. Shchastia. (Germany): Prometei, 1947. 94 p.
• Myshuha, L. Kniaz’ Iaroslav Osmomysl: ukrains’ka istorychna povist’ z 12-ho stolittia Osypa Nazaruka. Viden’, 1920. 12 p.
• Myshuha, L. Pokhid ukrains’kykh viis’k na Kyiv. Viden’, 1920. 27 p.
• Myshuha, L. Prykarpats’ka Rus’: suchasnyi stan. Viden’: Nakladom Ukrains’koho Praporu, 1921. 23 p.
• Mytsiuk, O. Evraziistvo. Praha, 1930. 27 p.
• Naddnistrovyi, I. Sered stolittia. Zal’tsburg, 1949. 56 p.
• Nahai, S. Pravdyve pokhodzhennia dodatkovoi vartosty i marksivs’ka obluda. Chuzhyna 1953. 42 p.
• Nazaruk, O. Koruptsiia v derzhavnim zhyttiu. L’viv-Viden’, 1921. 14 p.
• Nekhai zhyve, Nezalezhna Halyts’ka Derzhava: zbirka statei. Viden’, 1922. 80 p.
• Nimchuk, I. Ukrains’ka viis’kova organizatsiia u Vidni v dniakh perevorotu: prychynok do istorii budovy ukrains’koi derzhavy v Halychyni. Viden’, 1922. 14 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Novyi ukrains’kyi koliadnyk: zbirka koliadok i shchedrivok. Insbruk, 1945.
• Novyna, P. Vovky: fragmenty z khorniky odnoho viddily UPA “Vovky”. Lion, 1948. 64 p.
• Nyzhankivs’kyi, B. Shchedrist’. Regensburg, 1947. 46 p.
• Ohloblyn, O. Problema skhemy istorii Ukrainy 19-20 stolittia. Munich, 1973. 14 p. (Danyliuk Collection)
• Oles', O.; Kandyba, O. Ievhen Konovalets': narys pro zhyttia, chyn i smert' velykoho ukrains'koho patriota. Na chuzhyni, 1948. 29p.
• Oliinyk, Roman – see Rakhmannyi, Roman
• Opiniia Ameryky pro vyselentsiv. Munich, 1947.
• Orlenko, O. Shevchenko proty Moskvy. Chuzhyna, 1949. 36 p.
• Orlyhora, Lev. Do sontsia Ukrainy. (Niurnberg?), 1946. 24 p.
• Ortyns’kyi, I. Buttia ta maibuttia khrystyians’koi viry. Rym: Vyd-vo OO. Saleziian, n.d. 77 p.
• Ostroverkha, M. Nihil novi. Shtutgart, 1946. 70 p.
• Ostroverkha, M. Z ryms’koho zapysnyka. Stutgart, 1946. 40 p.
• Padev, M. Communist trials. London: British League for European Freedom, 1951. 11 p.
• Pan’kevych, I. Do pereminy estetychnykh pohliadiv Ivana Franka v 1876-1878. Praha, 1944. 10 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Paps’ka entsyklika pro Ukrains’ko-Katolyts’ku Tserkvu. Munich, 1946.
• Parfanovych, S. Cholovik ta zhinka. Avgsburg, 1946. 32 p.
• Pavlenko, M. Petro Levchenko, 1859-1917. Praha, 1927. 14 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Petriv, I. Za dushu dytyny. Malin: Nakladom Ukrains’koho Vyd-va v Bel’hii K. Mul’kevych, 1949. 39 p.
• Petryshyn, M. Buduiut’ chy ruiniut’? Z pryvodu diial’nosty organizatsii ukrains’kykh natsionalistiv. Vyd-vo Prolom, 1932. 36 p.
• Petryshyn, Ia. Lohika. Munich, 1947 44 p. (Ukrainian National Home Collection)
• Pid rumuns’kym postolom. Paris, 1937. 45 p.
• Pisni rekrutski kotri mozh spivaty pidchas marshu na nohu v chasi rastu abo v tsugu i pisni zhartoblyvi. Peremyshl’, 1911. 62 p.
• Pliushch, V. Strashnyi voroh liudstva: tuberkul’oza, ii oznaky, zapobizhni zakhody ta likuvannia. Populiarna medychna bibliotechka, ch.2. Hannover, 1948. 57 p.
• Pohidnyi, M. Het’mans’ka bulava: istorychna kazka. Iliustratsii Viktora Tsymbala. Regensburg, 1947. 23 p.
• Polons’ka-Vasylenko, N. Kyiv chasiv Volodymyra ta Iaroslava. Praha: Vydavnytstvo Iuriia Tyshchenka, 1944. 63 p.
• Poltava, L. Za muramy Berlinu. Berlin, (1941?) 47 p.
• Poltava, P. Chomu postannia 1648 r. bulo peremozhne. Chuzhyna 1948. 47 p.
• Povstenko, O. Kyiv: al’bom arkhitekturnykh pam’iatok nashoi stolytsi. Avgsburg, 1946. 14 p.
• Pozhertva chy Obov’iazok.. Munchen; Paris: Lohos, 1953. 15 p.
• Pritsak, O. Soiuz Khmenl’nyts’koho z Turechchynoiu 1648 roku. Munich, 1948. (offprint) p.143-164
• Prohrama Orhanizatsii ukrains’kykh natsionalistiv. Nakladom OUN, 1947. 16 p.
• Prohrama Orhanizatsii ukrains’kykh natsionalistiv. Nakladom OUN, 1950. 12 p.
• Radion, S. Shoste boiove zavdannia: opovidannia. Adelaida: Iednist’, 1954. 60 p.
• Rakhmannyi, R. Dity chumats’koho shliakhu za kordonom. (vidbytka z zhurnala “Suchasnist” ch.3, 1965)
• Rakhmannyi, R. Do pys’mennytsi Iryny Vil’de ta ii zemliakiv, iaki ne boiat’sia pravdy (vidbytka z zhurnala “Suchasnist’” ch.11, 1964). 8 p.
• Rakhmannyi, R Duma pro naimolodshoho brata. (vidbytka z zhurnala “Suchasnist” ch.10 (58), 1965)
• Rakhmannyi (Oliinyk) R. Monoloh na hori “Mavnt Roial’”. (vidbytka z zhurnala “Suchasnist’” ch.2, 1963)
• Rakhmannyi, R. Retsenzent i mysttsi u mundyrakh. (vidbytka z zhurnala “Suchasnist’” ch. 10 (34), 1963)
• Rakhmannyi, R. (Oliinyk) Ukrains’ke pytannia na Kryms’kii konferentsii 1945. (vidbytka z zhurnala “Suchasnist’” ch.5/1965)
• Rakhmannyi, R. Slovo pro poeta, shcho khotiv buty til’ky liudynoiu. (vidbytka z zhurnala “Suchasnist’” ch.10, 1964)
• Rakhmannyi, R. Ukrains’ka mizhnarodna polityka z pozytstii vlasnoi syly. (vidbytka z zhurnala “Suchasnit’”, ch.9 (33), 1963)
• Rakhmannyi, R. Ukrains’ke pytannia na Kryms’kii konferentsii 1945. (vidbytka z zhurnal “Suchasnist’, ch.5, 1965)
• Rakhmannyi, R. Vidpovid’ molodomu serdytomu sfinksovi. (vidbytka z zhurnala “Suchasnist’” ch.7 (43), 1964)
• Rakhmannyi, R. Zapytannia na skhyli hory. (vidbytka z zhurnala “Suchasnist’” ch. 2 (38), 1964)
• Rakhmannyi, R.  Zhyva Ukraina. Miunkhen: Ukraina i diiaspora, 1969. 15 p.
• Rakovs’kyi, I. Novyi svitohliad s’ohochasnoi nauky. Zal’tsburg, 1947. 62 p.
• Rebet, L. Formuvannia ukrains’koi natsii. Munich, 1951. 56 p.
• Ripets’kyi, N. (Lystvych, V.) Halia: opovidannia. Na chuzhyni, 1947. 50 p.
• Romen, P. Visti z Ukrainy. Na chuzhyni, 1947. 83 p.
• Rutkovs’kyi M. Ivan Pokhytoniv, 1850-1923. Prague, 1925 14 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Rusal’s’kyi, V. Soniachni dzvony: opovidannia. Avgsburg, 1946. 62 p.
• Rybalka, L. Rosiis’ki sotisial-demokraty i natsional’ne pytannia. Munich: Suchasnist’, 1969.
• Rybchyn, I. Pavlo Bohats’kyi v 70-richchia. Sydney, 1953. 15 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Samovydets’, P. Zymovyi pokhid: trydtsiati rokovyny 1919-1949. (Germany?), 1949. (2 copies)
• Shankovsky, I. Thirteen short stories by V. Symonenko. Reprint from the Ukrainian Review, no.1, 1970. London: Association of Ukrainians in Gr. Britain, 1970.
• Shayan, W. The wisdom of hatred and annihilation. Ely (England), 1950. 18 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Shelukhin, S. Nazva Ukrainy. Viden’, 1921.  30 p.
• Sherekh, Iu. Proshchannia z uchora (“Koly zh pryide spravzhnii den’?) Mala literaturna biblioteka: ch.1. Miunkhen: Vyd-vo Suchasna Ukraina, 1952. 51 p.
• Shevchenko, T. Tryzna/ tr. by Volodymyr. London: Orden, 1963. 23 p.
• Shkil’nytstvo na Kubani. Praha, 1927.16 p.
• Shlemkevych, M. Prohul’ka do velykoi stolytsi. Regenburg, 1947. 32 p.
• Shliakh do katastrofy: Podil v Rivnim Povstannia otamana Oskilka. Vienna, 1920.
• Shulha, M. Pro molod’ Naddniprianshchyny. Paris, 1947. 52 p.
• Shuliak, O. V im’ia pravdy: do istorii povstanchoho rukhu v Ukraini. Rotterdam, 1947. 35 p.
• Sichovyi spivanyk.Berlin: Adriia, 1921.  93 p.
• Sichyns’kyi, V. Nazva Ukrainy. Avgsburg, 1948. 43 p.
• Slavutych, Ia. Spivaie kolos: poezii. Avgsburg, 1945.  62 p.
• Solzhenitsyn, O. Nobelivs’ka lektsia z literatury. Novyi Ul’m, 1973. 16 p.
• Sova, H. Kolyma. 1940s.
• Starovyna istoriia: Hretsiia-Rym/ by Prof. M.P., n.d. 29p.
• Stebnitsky, P. L’Ukraine et les Ukrainiens. Berne, 1918. 52 p.
• Stepovych, Iu. Syn Zakarpattia: ukrains’ke revoliutsiine pidpillia v Kyievi, 1941-1942 r. Munich: Vyd-vo im. Khvyl’ovoho, 1947. 34 p.
• Stewart, J.F. International Position of Ukraine: Its legal claims to independence. Scottish League for European Freedom, n.d. 7p.
• Stewart, J. Ukrainian resistance and its leader. Edinburg: Scottish League for European Freedom, 1950. 15 p.
• Storozhenko, O. Opovidannia. Zal’ts’burg: Vydavnytstvo, “Novi Dni”, 1946. 74 p.
• Struny: antol’ogiia ukrains’koi poezii vid naidavnishchykh do nynishnykh chasiv/ vlashtuvav B. Lepkyi. Berlin: Vydannia Ukrains’koho slova i Ukrains’koi narodn’oi biblioteky, 1922. ch.2 296 p.
• Stsibors’kyi, M. Demokratiia. Prague, 1941. 45 p.
• Stsibors’kyi, M. Stalinizm. Prague: Proboiem, 1942. 47 p.
• Studyts’ke chernetstvo v Ukrains’kii  Katolyts’kii Tserkvi. Rym: Svichado, 1991. 23 p.
• Sulyma, O. Etapy rozvytku rosiis’koho soviets’koho imperiializmu ta Ukraina v r. 1941-1954. Munich: Nakladom Ukrians’koho vydavnyts’tva, 1954. 23 p.
• Sv. Ioannikii Velykyi. London, 1949. 10 p.
• Sventsitskyi, I. Modest Sosenko. Prague, 1927. 14 p.
• Symon Petliura. Haidenav: Zahrava, n.d. 24 p.
• Symon Petliura; Ievhen Konovalets'. TPN-OUN, n.d. 14 p.
• Tarnavets'ka, I. Z istorii skhidn'oslovians'koho osobovoho nazovnytstva. Munich, 1971. (Danyliuk Collection)
• Tarnovych, Iu.  Za rodyme pravoi: opovidannia. Regensburg, 1948, 102 p.
• Tatomyr, Shatomyr. Khrystos moia syla. Bratstvo Sv. Andriia Pervozvannoho v Hallendorfi, 1948. 27p.
• Ternie, A. Ia vbyv liudynu: drama na 5 kartyn z prolohom. n.d. 44 p.
• Tiuliuk- Kul’chynts’kyi, D. Pro viru liuds’ku nemich i polityku. Munich, 1976. 24 p.
• Tomashivs'kyi, S. Symon Petliura. n.p, 1976.  12 p.
• Trots’kyi, M. Iak pryishlo v Rosii do revoliutsii. Viden’: Nakladom Soiuza Vyzvolennia Ukrainy, 1917. 35 p.
• Trots'kyi, M. Lytovtsi. Viden', 1917. p.19
• Ts’okan, I. Vid Denikina do bil’shevykiv. Viden’, 1921. 19 p.
• Tykhyi, D. Kazka staroho mlyna: rizdv’iana kumediia. Na chuzhyni, 1946. 15 p.
• Tyshchenko, Iu. Drukarstvo: poradnyk dlia robitnykiv pera i druku. Kil’-Koriugen (Germany D.P. Camp), 1948.
• L’Ukraine commentee par la presse Roumaine. Bucarest, 1919. 68 p.
• Ukrains’ka literaturna mova i pravopys: Naiholovnishchi pravyla ukrains’koho pravopysu; Chykalenko, E. Pro ukrains’ku literaturnu movu. Berlin, 1922. (Rudnyc’kyj Collection)
• Ukrains’ka sanitarno-kharytatyvna sluzhba. Na chuzhyni (Hannover), 1949.
• Ukrains’ka shkola pid pol’s’kym iarmom u Skh. Halychyni. Viden’, 1921. 26 p
• Ukrains’kyi natsionalistychnyi Rukh. Praha: Proboiem, 1942. 29 p.
• Ukrains’kyi tekhnichno-hospodars’kyi instytut. Podiebrady, 1934. 66 p.
• Ukrajinska literature ve Slovanske knihovne. Praha, 1964. 15 p.
• Ustrii Orhanizatsii ukrains’kykh natsionalistiv. Nakladom OUN, 1947. 8 p.
• U.V.O. vydannia propagandyvnoho vidilu Ukrains'koi Viis'kovoi Organizatsii, 1929. 90 .
• V piati rokovyny smerty Ivana Franka. Biblioteka Ukrains’koho slova, ch.5. Berlin, 1921.
• V pam’iat’ poliahlykh ukrains’kykh politychnykh v’iazniv. 1947. 14 p.
• V rokovyny: zbirka dekliamatsii na kontserty i sviatochni akademii.London, 1949.  39 p. (p.37-38 missing)
• Valentin, V. Perezva. Vienna, 1921.  (ch.1) 74p.
• Vas zhdut druz’ia i rodnye. Berlin, 1956. 39 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Vasyl’kivs’kyi, V. Lovy: prysviashcheno H. Pisets’komu. N.p.; 1930. 24 p.
• Vernyvolia, V. Iak staty po ukrains’komu hramotnym: korotka ukrains’ka pravopys’ iz dodatkom: “Deshcho z ukrains’koi hramatyky”. Biblioteka “Shliakh”, ch.1. Berlin, 1919. 78 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Vil’khovyi, P. Divchyna z holubymy ochyma. Biblioteka Tsikavyckh Opovidan’, vyp.1 London, 1950. 15 p.
• Vlasovs’kyi, I. Kanonichni i istorychni pidstavy dlia avtokefalii Ukrains’koi Pravoslavnoi Tserkvy. Augsburg, 1948. 23 p.
• Volkonskii, A. Istoricheskaia pravda i ukrainofil’skaia propahanda. Munich, 1947. 80 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Volodymyr. Baliada pro Sviatoslava. London: Orden, 1965. 32 p.
• Volodymyr. Baliada lisovoho shumu. London: Orden, 1965. 32 p.
• Volodymyr. Povstan’ Perune. London: Orden, 1967. 32 p.
• Volodymyr. Slovo zolotoi diiademy. London: Orden, 1963.  21 p.
• Volodymyr. Sviatshchennyi heroism. London: Orden, 1964. 31 p.
• Volodymyriv, S. Ukrains’ka zemlia, Praha, 1940. 16 p.
• Volyniak, P. Pid Kyzhurtom: opovidannia. Zal’tsburg: Novi dni, 1947. 47 p.
• Volyniak, P. Zemlia klyche. Zal’tsburg, 1946.  61 p.
• Voropai, O. Ukrains’ki narodni prypovidky. London, 1952. 64 p.
• Vynar, L. Pytannia pokhodzhennia polkovnyka Maksyma Kryvonosa. Munich; New York, 1973  15 p. (Danyliuk Collection)
• Vynnychenko, V. Politychni lysty. Biblioteka “Novoi  doby”, no.6. Viden’-Kyiv, 1920. 24 p.
• Vynnychenko, V. Ukrains’ka derzhavnist’. Biblioteka “Novoi doby, no.2. Viden’-Kyiv, 1920. 32 p.
• Vynnychenko, V. Zakon: p’iesa na chotyri dii. Prague-Berlin, 1923. 79. p.
• Vyshyvanyi, V. Mynaiut’ dni…Vienna, 1921.  32 p.
• Za derzhavu v 30-littia IV Universaly. Na chuzhyni: Sumka, 1948.  32 p.
• Zaiats’, F. Svatyi Iosafat u moim zhytti. Munich, 1946.
• Zaitsev, V. Iak dovho zhyty? Munich, 1947. 27p.
• Zalishchyts’kyi, S. Duma pro natsiv. Avgsburg, 1945.  15 p.
• Zaporiz’kyi, O. Maty pomyryla. Avgsburg, 1946.  48 p.
• Zemlian, Iu. Pratsia osnova zhyttia. Regenburg, 1946.   46 p.
• Zhdan, M.  Mykola Chubatyi (z nahody 80-littia). Miunkhen; New York, 1970 23 p.  (Danyliuk Collection)
• Zhdan, M.  Romanovychi i Nimets'kyi Khrestonosnyi Orden. Munich; New York, 1973 16 p. (Danyliuk Collection)
• Zhyvotko, A. Ostrohozhchyna, oseredok podonia. Praha: Kolos, 1942.
• Zodych, Iu. Zmozhu: dramatychna khronika z suchasnoho zhyttia na 4 dii. (Germany), 1945?
• Zuievs'kyi, O. Zoloti vorota: poezii. Muich, 1947.  62 p. (John and Halyna Muchin Collection)
• Zyblikevych, Ie. Zi spomyniv sichovyka, 1914-1919. Vienna, 1921. 15 p.

Last Modified: April