Slavic Studies Unique Collections: Ukrainian Pamphlets 2

Located in the Slavic Collection’s closed stacks, these Ukrainian language publications were published either in Ukraine or in neighbouring countries. They span from the early 1900s to the mid-1990s, and consist of small-sized booklets from various private and government printing houses. The content of these publications include: republished works by such notable writers as Mykhailo Kotsiubyns’kyi, Bohdan Lepkyi, Leo Tolstoy, Marko Vovchok, and Volodymyr Vynnychenko; political and economic treatises; and original novellas. The collection encompasses over 100 such publications.

For further assistance please ask the staff of the Slavic Collection.

• 17 rokiv Chervonoi Armii: pokazhchyk sotsial’no-ekonomichnoi ta khudozhn’oi literatury do dnia 17-richchia Chervonoi Armii.Kharkiv, 1935. 11 p.
• Abelin, De. Tsarytsia i vestal’ka/ tr. by Ivan Ostap. L’viv: Zahal’na Drukarnia, 1908.
• Aliakhnovych, F. Ptashka shchastia: piesa v 3-kh diiakh zi spivamy i tantsiamy. L’viv, 1921. 30 p.
• Amerykans’kyi prosvitianyn. L’viv: Nakladom Tovarystva “ Prosvita, 1925. 80 p.
• Andreiev, L. Dni nashoho zhyttia. L'viv, 1925. 53 p. (UNH Collection)
• Andreiev, L. Try opovidania: Valia, Propast’, Smikh. Halyts’ka Nakladnia Ia. Orenshtaina v Kolomyi, n.d. 55 p.
• Antonievych, O. Vertep koliada dlia dityi. Zhovka, 1905. 78 p. (UNH Collection)
• Artemovs'kyi, S. Zaporozhets' za Dunaiem: opera v trekh diiakh. L'viv, 1921. 24 p. (UNH Collection) 2 copies
• Babii, O. Nenavyst’ i liubov: poezii. L’viv, 1921. 31 p.
• Babii, O. Poezii. L’viv: Nakladom vyd-va “Novyna”, 1923. 32 p.
• Babii, O. Shukaiu liudyny: narysy z chasiv viiny. L’viv: Nakladom avtora, 1921. 31 p.
• Babii, O. Voienna liubov: zhart na odnu diiu. L'viv: Rusalka, 1921. 16 p. (UNH Collection)
• Bachyns'kyi, IU. Vzaimni vidnosyny sotsial-demokratychnykh partii, ukrains'koi i pol's'koi, v skhidnii Halychyni. L'viv, 1910.  31 p (UNH Collection)
• Barantsevych, K. Horobchyk: zhart na 1 diiu. L’viv, 1927. 15 p.
• Barvins’kyi, O. Istoryia Ukrainy-Rusy. L’vov, 1904. 39 p.
• Bauberger, V. V pecheri pustynnyka – I. Tsikavi opovidannia, 4. Zhovkva, 1924. 100 p.
• Bauberger, V. V pecheri pustynnyka – II. Tsikavi opovidannia, 5. Zhovkva, 1924. 120 p.   
• Bazhan, M. Stalinhrads’kyi zoshyt. Moskva: Moskovskyi bol’shevyk, 1943. 35 p.
• Bazhans'kyi, P. Bila Tsyhanka z boiars'kykh chasiv: prostonardodna opera v 3'okh dilakh. Peremysh;, 1911. 18 p. (UNH Collection)
• Bazhans'kyi, P. Oleksa Dovbush: prostonarodna opera v 3 diiakh. Peremyshl', 1913. (UNH Collection).
• Bernar, T. Prymkhy doli: komediia na odnu diiu. L'viv, 1924. 16 p. (UNH Collection)
• Berndorff, H. R. Zakulisy dyplomatii. Nasha Knyhozbirnia, ch.6, 1947. 82 p.
• Bernzon, B. Novozhentsi: Komedyia v dvokh diiakh. Kolomyia: Haltas'ka Nakladnia, n.d. 61 p. (UNH Collection) 2 copies
• Beztalanna: drama na 5 dii Ivana Tobilevycha. L’viv, 1922. 53 p.
• Bilibin, V.V. Drakony: zhart na odnu diiu. L'viv, 1922. 15 p. (UNH Collection)
• Bilibin, V.V. Ii neduha: komediia na odnu diiu, L'viv, 1924. 14 p. (UNH Collection)
• Bilibin, V.V. Tantsiuryst: shutka na odnu diiu. L'viv, 1923. 20 p. (UNH Collection)
• Binkevych, V. Partiia NKVD: opovidannia. Vyd-vo Strila, n.d. 14 p.
• Biriukov, M. Moia krasunia: opovidannia. L’viv, 1958. 54 p.
• Blazhkevych, I. Taras u diaka: stsenichna kartyna v 2 diiakh iz zhyttia Tarasa Shevchenka. Ditocha biblioteka, kn.44. L’viv: Svit dytyny, 1923. 16 p.
• Blazhkevych, I. Vertep: stsenichna kartyna na Rizdvo Khrystove dlia sil's'kykh hurtkiv. L'viv, 1924. 20 p. (UNH Collection)
• Blazhkevych, I. Vertep: stsenichna kartyna na Rizdvi Khrystove slia sil'skykh hurtkiv. L'viv, 1924. 20 p. (UNH Collection)
• Bobers'kyi, I. Vporiad. L'viv, 1909.  58 p. (UNH Collection) 2 copies
• Bobykevych, O. Nastoiashchi: komedyia v odnii dii. L'vov, 1908.  22 p. (UNH Collection)
• Bohdanova slava: zbirka zlozhena v pamiat’ 250-ikh rokovyn smerty het’mana Bohdana Khmel’nyts’koho. L’viv, 1907. 31 p.
• Bolkot’, I. Propav “beferderunok”: shutka z voiskovoho zhyt’ia v I akt. L’vov: Stavropyhiiskaia typohrafiia M. Reftsia, 1910. 16 p.
• Borachok, Iu. Mobilizatsiia: stuka v V diiakh. L’viv, 1914. 46 p.
• Borakovs'kyi, H.M. Iak doly nemae - to i schast'ia mynae. L'viv, 1888 61 p. (UNH Collection)
• Brasiuk, H. Bezputni: suchasna fil’ma. L’viv: Dilo, 1927. 54 p.
• Bukharin, N. Lenin iak marksyst. Biblioteka “Lenisn’kyi pryzov”. Kharkiv: Chervonyi shliakh, 1924. 51 p.
• Burevii, Iu. Surny dniv. Krakiv: Ukrains’ke vyd-vo, 1940. 45 p.
• Chaika, L. Kozachka: piesa na 4 dii. L’viv, 1936. 29 p.
• Char odnostroiu: komediia na 3 dii/ tr. by M. Vatsyk. L’viv, n.d. 40 p.
• Chekanovs’kyi, A. Ohni sribnoi zemli. L’viv: Pratsia, 1918. 31 p.
• Chekhov, A. Opovidannia/ pereklav Ol. Babii. Kyiv: Rusalka, 1923.
• Cherednychenko, V. Artystka bez roliv. P'iesa na 3 dii. Kharkiv: Vydavnytstvo "Chervonyi Shliakh", 1924 32 p.
• Chesterton, G. Na temnykh stezhkakh. Tsikavi opovidannia, (8) 9. Zhovkva, 1924.  114 p.
• Chesterton, G. Na temnykh stezhkakh. Tsikavi opovidannia-II, 10. Zhovkva, 1924. 116 p.
• Chumak, M. Shliakhy natsional’noho vyzvolemmia. Chernivtsi, 1933. 30 p.
• Chuzh-Chuzhynin, A. Perysta krasunia; zhart na 1 diiu. L’viv, 1927.
• Chyrs’kyi, M. Otaman pisnia: p’iesa u tro’kh diiakh. Cernauti, 1936. 50 p.
• Chytania o Prechystii i preblahoslovennii Divi Maryi, Vydatnie p'iate. Zhovka: Z prchatni oo. Vasylyian, 1906. 123 p.
• Danko, A. Srul’ Natiahailo: komediia v dvokh diiakh. Kolomyia, 1931. 47 p.
• Did Moroz: piesa dlia ditei v 3-okh diiakh z pisniamy i tantsiamy. Kharkiv, 1941. 32 p.
• Ditocha kooperatyva: praktychnyi poranyk dlia uchyteliv vseliudnykh shkil. L'viv, 1927. 54 p.
• Dmytrovs’kyi, E. Domashnii promysl. L’viv, 1938. 31 p.
• Dontsov, D. Shkola a religiia. L’vov, 1910.  36 p.
• Doroshenko, V. Shevchenkoznavstvo za ostannie desiaylittia 1914-1924. L'viv, 1925. 8 p.
• Drahomaniv, M. Pam'iaty Mykhaila Drahomanova: zbirnyk. Kharkiv: Vseukrains'ke derzhavne vyd-vo, 1920.  112 p.
• Dzhus, I. Shcho nas hubyt’. Krakiv: Ukrains’ke vyd-vo, 1941. 29 p.
• Ekonomichni osnovy halyts’koi derzhavnosty. (C.P.) L’viv-Viden’, 1921. 25 p.  
• Fediv, I. Opys zemli. Samoosvita, ch. 13. L'viv, 1931 32 p. (UNH Collection)  
• Fil’helienes. Za vitchynu. L’viv, 1922. 46 p.
• Filippov, M. Ivan Hus/ tr. by M. Kystiakovs’ka. L’viv, (1901?) 51 p.
• Finn, I. Zhertva dytyny/ tr. Bidnyi. Tsikavi opovidannia, 3. Zhokva, 1924.  111 p.
• Franko, I. Moisei: poema. L'viv-Kyiv, 1922. 64 p.
• Gorter, H. Istorychnyi materiializm. Z peredmovoiu Karla Kavts’koho. Populiarno-naukova biblioteka Pratsi, 1917. 112 p.
• Gugu. Dobre sertse. Ditocha biblioteka, kn.22. L’viv, 1922. 40 p.
• Hadus, O. U kozhnoho ruzum ie, iak horivky vin ne pie: piesa na dvi dii. L’viv, 1929. 16 p.
• Hadus, Osyp. Ts. K. Kapral’ Lopukh. L’viv, 1933. 32 p.
• Halaichuk, B. Kul’turna propahanda. Krakiv, 1941.  56 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Halychyna ta Soborna Ukraina. (C.P.) L’viv, 1921. 11 p.
• Havryliv, M. Zhovtneva revoliutsiia i vchytel’stvo. Kharkiv: Chervonyi shliakh, n.d.  46 p.
• Hei ne dyvuites’…: voienni pisni. L’viv: svitanok, 1922. 16 p. (Bound with Babii, O. Poezii)
• Herasymovych, I. Ukrains'ki shkoly pid pol's'koiu vladoiu. Stanislaviv, 1924. 16 p. (UNH Collection).
• Holubets', M. Belz - Bus'k - Zvynyhorod. L'viv, 1927. 32 p.
• Holubets', M. Peremyshl'. L'viv, 1928.  31 p.
• Horlis-Hors’kyi, Iu. Chervonyi chortopolokh: Chervona armiia v svitli diisnosty. L’viv, 1935. 80 p.
• Horovets’, T. Kvity i bodiache: narysy i zamitky z dorohy zhyttia. Literaturna biblioteka Rusalky, vyp.12. L’viv, 1922. 94 p.
• Hrechukha, M. Vybory do verkhovnoi rady Ukrains’koi RSR ta uchast’ u nykh zhinok. Kyiv, 1947. 39 p.
• Hryhorovych, M. Iak Irlandiia zdobyla sobi voliu. Liaiptsig, 1924.  64 p.
• Hrynchenko, B. Olesia: istorychne opovidannia. Vyd-vo Kalyna, 1947. 11 p.
• Hrynevych, F. Satyrychno-humorystychni monol’ogy dlia stseny. L’viv, 1922. 29 p.
• Hryshchenko, M. Iakoiu movoiu navchaty ditei. Kyiv, 1930. 29 p.
• Hrytsiak, Ie. Perehliad holovnykh zrazkiv vidmin i rechen’ ukrains’koi movy. Kharkiv, 1944. 32 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Hunkevych, D. Krovavi perly: robitnycha drama an 5 dii. Teatralna biblioteka, t.1, vyp.12. L’viv: Rusalka, 1927. 52 p.
• Hun’kevych, D. Manivtsiamy: tragikomediia na 3 dii. L’viv, 1931. 34 p.
• Huonder, A. Sviata Kernytsia: opovidannia zi Staroho Iukatanu. (Tsikavi opovidannia, 1). Zhovkva, 1923.
• Hutsailo, Ie. Liuds’ka dusha i zviri. Kharkiv, 1922.  42 p.
• Hutsailo, Ie. Zavdannia hromady: korotkyi narys zavdan’ komunal’noi polityky. Sotsiialdemokratychna Biblioteka “Vpered!”, ch.1. L’viv, 1919.
• Ianchuk, L. Vykhovanets’: narodnia komediia v 3-okh diiakh zi spivamy i tantsiamy. L’viv, 1926. 48 p.
• Iaremova, S. Zhertvenni ohni. L’viv, 1922. 35 p.
• Iasinchuk, L. Dlia ridnoho kraiu: vidhomin iuvyleinykh sviat v Amerytsi u chest’ Ridnoi shkoly. L’viv, 1933. 98 p.
• Iavors'kyi, M.I. Narys istorii Ukrainy ch.2. Derzhavnie vydavnytstvo Ukrainy, 1925. 164 p. (John and Halyna Muchin Collection)
• Iavors’kyi, M. Revoliutsiia na Ukraini v ii olovnishykh etapakh. Derzhavne vyd-vo Ukrainy, 1923. 80 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Ievtukh, V. V chuzhii dalekii storoni. Kyiv: Ukraina, 1976.
• Ievtymovych, V. Za krashanku-pysanka: reflieksy z pryvodu “Vospomynanii ob’ Ukrainie” Hertsoga Leikhtenberhs’koho. Kalish: Chernomor, 1928. 13 p.
• Ilarion, A. Tiazhki zavdannia Ukrains’koho Arkhyiereia: moie slovo v den’ narechennia vo Iepyskopa v Kholms’komu Katedral’nomu Sobori…Kholm, 1940. 24 p.
• Ilarion, Metropolitan of Ukrainian Greek Orthodox Church of Canada; Chaikovs’kyi, A., Ostrovs’kyi, V. Vchimosia ridnoi movy. Zhovkva, 1933. 24 p.
• Iliustrovanyi sichovyi s’pivanyk. Kolomyia: Halyts’ka nakladnia, n.d. 64 p.
• Ivanko, B. Za sestroiu: piesa na 5 dii z chasiv kozachchyny. L’viv, 1938. 29 p.
• Kalendarets’ ukrains’koho povstantsia na rik 1947. Kyiv-Lviv: UPA, 1947.
• Kamianyi, I. Chervona kvitka: istorychne opovidannia z chasiv zdobyttia Kyeva vid bol’shevykiv 30-ho serpnia 1919-ho roku. Naikrashchi opovidannia Samoosvity, ch.12. L’viv, 1938. 34 p.
• Kauts’kyi, K. Klasovi interesy. Kyiv: Derzhavne vyd-vo Ukrainy, 1923. 39 p.
• Kauts’kyi, K. Sotsiializatiia i robitnychi rady. Kyiv, 1921. 23 p.
• Khudiak, V. Parovoz hude: knyzhka dlia ditei seredn’oho viku. Kharkiv: Derzhavne vyd-vo Ukrainy, 1930. 132 p.
• Kmit, Iu. Piatdesiatlitne podruzhe. L’viv, 1908. 31 p.
• Kobylians’ka O. Pryroda: novelia. Zahal'na biblioteka, ch. 163. Kyiv-Liaiptsig, n.d. 45 p.
• Kobylians’ka O. Vasylka: novelia. Kyiv: Nova Ukraina, 1923.   32 p. (Fragile)
• Kobryns’ka, N. Vyborets’. Kharkiv: Rukh, 1926.  44 p.
• Kokovs’kyi, F. Slidamy zabutykh predkiv: opovidannia na tli mynuloho Lomkivshchyny. Krakiv, 1940. 96 p.
• Kol'chenko, O. Andrii Karabut. p'iesa na 4 dii. [L'viv: s.n.], 1936. 54 p.
• Kolesnyk, P. Valeriian Pidmohyl'nyi: krytychnyi narys. Kharkiv, 1931.  31 p.
• Koliady abo pisni na rizdvo Khystove. Zhovkva: OO. Vasyliian, 1918. 62 p.
• Komedyia pro cholovika kotryi redaguvav Khliboroda/ G. Timora and tr. by I. Stadnyk. Chernivtsi, 1912. 40 p.
• Kopach, I. V chest’ Mytropolyta Kyr Andreia. L’viv: Dilo, 1935. 32 p.
• Kopystians’kyi A. Skyt Maniavs’kyi: deviat’ oryginal’nykh fotografichnykh znymok z istorychnym obiasnenniem. Peremyshl’, 1927. 24 p.
• Kosovs'kyi, Ia. Dlia blyzhnikh: drama na 4 dii. L'viv, 1932. 34 p.
• Kosovs’kyi, Iakiv. Oi try shliakhy shyrokii…: drama z suchasnoho zhyttia diiakh.L’viv, 1936. 66 p.
• Kostel’nyk, H. Narodnia chy vselens’ka tserkva? L’viv, 1922. 39 p.
• Kotliarevskyi, I. Natalka Poltavka: ukrains’ka opera v dvokh diiakh. Halyts’ka Nakladnia Iakova Openshtaina v Kolomyi. n.d. 64 p.
• Kotsiubyns’kyi, M. Dlia zahal’noho dobra: opovidannia. Krakiv, 1944. 61 p.
• Kotsiubyns’kyi, M. Ialynka. Kyiv, 1909. 46 p.
• Krevets'kyi, I. Biblioteka Naukovoho Tovarystvo im. Shevchenka u L'vovi. L'viv: Nakladom Naukovoho Tovarystvo im. Shevchenka, 1923. 16 p.
• Krolyvnyts’kyi, M. Poshylys’ v durni: zhart na 3 dii. L’viv: Drukarnia naukovoho tovarystva im. Shevchenka, 1923.
• Kropyvnyts’kyi, M. Doky sontse ziide rosa ochi vyist’: drama v 4 diiakh . Kyiv, 1959. 91 p.
• Kropyvnyts’kyi, M. Nevol’nyk: dramatychni maliunky u 5-ty odminakh. L’viv, 1927. 36 p.
• Kropyvnyts’kyi, M. Po revizii: etiud v 1 dii. Kyiv, 1955. 31 p.
• Krylach, S. Iz knyhy hordykh dum. Sianik: Vyd-vo Mykola Holiuka, 1940. 47 p.
• Krypiakevych, I. Istoriia Kozsachchyny dlia naroda i molodi. L’viv: Nakladom fondu” Uchitesia bratti moi”, 1922. 90 p.
• Kryzhanivs'kyi, V. Veselyi vechir: stsenky, monool'ogy, zharty. L'viv, 1930. 16 p.
• Kukharenko-Staryts’kyi. Chornomortsi: opereta v 3-okh diiakh. L’viv, 1926. 43 p.
• Kumenko, P. Dobryi interes: komediia na 4 dii. L’viv, 1939.   39 p. (fragile)
• Kunyts’kyi, O.L. Viter vid moria. Biblioteka “Novoho chasu”, ch.14. L’viv, 1927. 100 p.
• Kurdydyk, A. Dvi hodyny v domi ukrains’koho invalida. L’viv, 1934. 30 p.
• Kvit, O. Bozhi stezhechky: opovidannia. L’viv: Nash Priatel’, 1935. 78 p.
• Ledians’kyi, S. Pid kosoiu: drama na 4 dii, 6 kartyn. Konberg: Krynytsia, 1948. 48 p.
• Lenin pro biblioteku: zbirnyk uryvkiv z Leninovykh stattei i promov. Kharkiv: Derzhavne vy-vo Ukrainy, 1930.
• Lenin, N. Sotsiialistychna revoliutsiia i osvitni zavdannia: statti i promovy. Kharkiv: Chervonyi sliakh, n.d. 81 p.
• Lepkyi, B. Kazka pro Kseniu i dvanatsiat’ misiatsiv. L’viv, 1934. 56 p.
• Lepkyi, B. (Tykhyi, P.) Svoie zhyttia. Kyiv-Liaiptsig, 1918.   
• Levyts’kyi, I. Narys istorii muzyky. L’viv: Nakladom Mykhaila Taran’ka, 1921.
• Levyts’kyi, I. Osnovy teorii muzyky. L’viv: Nakladom Mykhaila Taran’ka, 1921. (Bound with “Narys istorii muzyky”. L’viv: Nakladom Mykhaila Taran’ka, 1921)
• Levyts’kyi, V. Paskhal’na drama: velykodnyi obraz v chotyrokh diiakh z prolohom. Vyd-vo “Spilka” v Berezhanakh, ch.2, n.d.
• Levyts’kyi, I. Rusalka Panas Krut’. Vydrodzhennie, ch.7. Kyiv: Vyd-vo Vidrodzhennie, 1913. 31 p.
• Levyts’kyi, I. Ukrains’ki het’many Brukhovets’kyi ta Tetaria. L’viv, 1899.   51 p.
• Leonid Arseniiovych Bulakhovs’kyi: do 70-richchia z dnia narodzhennia i 50-richchia naukovoi I naukovo-pedahohichnoi diial’nosti. Kyiv, 1958. 30 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Liadov, M. Leninizm: dopovid’ u Katerynburs’kim klubi komunistiv, 24 liutoho 1924 roku. Kharkiv, 1924.
• Livyts'kyi, M. Dukh Bazaru. Kyiv, 1946. 38 p.
• Lopatynsk'kyi, L. Pozhar: komediia v1 akti z zhyttia pozharnoho Sokil'stva. L'viv, 1908. 37 p.
• Lotots’kyi, A. Bulo kolys’ na Ukraini: istorychni opovidannia.L’viv: Nash Pryiatel’, 1937. 66 p.
• Lototskyi, A. Otrok kniazia Romana: istorychne opovidannia. Biblioteka dlia molodi “Ranok”, ch.1. L’viv, 1937. 32 p.
• Lukavychenko, I. Pisnia beskydu: narodnia kartyna z chasiv panshchyny na 3 dii zi spivamy i tantsiamy. L’viv, 1938. 32 p.
• Lukiianovych, D. Pro Shevchenkovi tvory. L’viv, n.d. 23 p.
• Lutsyk, I. Maty: drama na 4 dii. L’viv, 1933.  32 p. (fragile)
• Lutsyk, I. Vyfleiems’ka nich: stsenichna oratoriia. L’viv-Detroit, 1926. 36 p.
• Lylyk, T. Hapka bushovnychka: komediia na 3 dii. L’viv, 1936. 48 p.
• Lysenko-Konych, I. Holodnyi Don-Zhuan: zhart na 1 diiu. L'viv, 1927. 8p.
• Lysets’kyi, P. Shkola voli i trudu. Lviv, 1924. 48 p.
• Makohon, D. Po nashykh seliakh: noveli. Kolomyia, 1914. 78 p.
• Makovei, O. Krovave pole: narysy. L’viv, 1921. 68 p.
• Martovych, L. Narodnia nosha. L’viv, 1918. 56 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Martynevych, V. Poterchuk: piesa z spivamy i tantsiamy z narodnoho zhyttia. L’viv, 1925. 39 p. (2 copies)
• Marusyn, H. Movchy iazychku: zhart na 1 diiu. L’viv, 1928.15 p.
• Marusyn, H. Mynulysia dobri chasy: monol’ogy dlia stsen. Teatral’na biblioteka, vyp. 138. L’viv, 1936. 15 p.
• Marusyn, H. Sviatomykolaivs’ki vecherynky; Kupets’ki monol’ogy. L’viv, 1932. 16 p.
• May, Karlo. Voskresennia: povidannia dlia molodi. L’viv: Holovnyi sklad u knyharni A. Bardakha, 1921. 31 p.
• Mizh molotom a kovalom: prychynky do istorii Ukrains’koi Armii. L’viv: Chervona Kalyna, 1923.  79 p.
• Molodshyi, P. Pro slavnoho ukrains’koho lytsaria Ivana Sirka. L’viv, 1922.  
• Mudryi, V. Za normalizatsiiu pol’s’ko-ukrains’kykh vidnosyn. L’viv: Dilo, 1936. 16 p.
• Murynets’, V. Po revizii. Teatral’na biblioteka. Derzhavne vyd-vo Ukrainy, 1927. 32 p.
• Mykhailyn, I. Hamartiia Mykoly Khvyl’ovoho. Kharkiv: Linotyp, 1993. 38 p.
• Myrnyi, P. Morozenko. Vydannia tovarystva Prosvita, ch. 776. L’viv, 1931. 32 p.
• Myroslavych, M. Kruty: istorychna drama na 3 dii. L’viv, 1938. 32 p. (fragile)
• Myrovych, E. Zhonatyi Mefistofel’ abo Mefistofel’ v “interesnomu stani”: fars na 3 dii. Teatral’na biblioteka, vyp.31. L’viv: Teatral’na biblioteka, 1924. 48 p.
• Mytsiuk, O. Ukrains’ki khlopomany. Chernivtsi, 1933. 80 p.
• Na vichny pamaiat’ heroiam. L’viv, 1921. 20 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Na zelonomu ostrovi: opovidannia. Kyiv: Chas, 1919. 70 p. (2 copies)
• Naiholovnishi pravyla ukrains’koho pravopysu. Peredruk z kyivs’koho vydannia 1921. Stanyslaviv-Kolomyia: Bystrytsia, 1922. 19 p.
• Nashym invalidam: odnodnivka. L’viv, 1922.   22 p.
• Nechui-Levyts'kyi, I. Mykola Dzheria. Kharkiv, 1934. 31 p.
• Neches, P. Kinoaktory ta kinomany. Kyiv, 1930. 54 p.
• Novi znadoby dlia zhttiepysu Stepana Rudans`koho/Kryms`kyi. Kyiv Z drukarni Vseukrains`koi Akademii Nauk, 1929
• Nykolyn, B. IX mylist’ iasnovel’mozhnyi pan het’man Ivan Mazepa. L’viv, 1936. 32 p.
• Ob otmienie striesnenii malorusskogo pechatnago slova. Perepechatano s chastnaho peterburgskago izdaniia 1910. Kiev, 1914. 42 p.
• Odruzhinnia: komediia v 3-okh diiakh. Ukrains’kyi teatr. Vydannia Knyharni Naukovoho Tovarystva im Shevchenka, ch.23. L’viv, 1926. 47 p.
• Ohiienko (Ilarion, Metropolotan of Ukrainian Greek Orthodox Church of Canada). Iak pysaty dlia shyrokykh mas. Drukkarinia OO. Vasyliian u Zhokvi, 1934.  24 p. (John and Halyna Muchin Collection)
• Ohonovs’kyi, I. Benket: rozmova pro liubov (Pliaton). Kolomyia, 1922.  135 p. (Danyliuk Collection) 2 copies.
• Orlivna, H. Khrystova ialynka: dytiacha piesa na z dii. L’viv: Rusalka, 1925. 14 p.
• Orlivna, H. Shliakhom chuttia: noveli. L’viv, 1921. 43 p.
• Ostroverkha, M. Kavur. L’viv, 1939. 79 p.
• Ostrovs’kyi, V. Novi lehendy Kholmshchyny. Varshava: Nasha beside, 1926. 32 p.
• Ostrovs’kyi, V. Zaishlo sontse v kholmi povist’ iz ostannikh dniv Korolia Danyla. Kharkiv, 1940. (pages missing no.46-)
• Panch, P. Opovidannia. Biblioteka khudozhn’oi literatury. Kyiv: Derzhane vyd-vo khudozhn’oi literatury, 1947. 13 p.
• Pavliuk, A. Neznaioma: uryvky iz zapysnyka. L’viv, 1922. 39 p.
• Pavliuk, M. Ekonomichna prohrama dribnykh vlasnykiv. n.p., 1949. 8 p.
• Pavlo Polubotok: zbirka. L’viv, 1907.  32 p
• Pavlyk, M. Mykhailo Drahomaniv i ieho rolia v rozvoiu Ukrainy. L'viv: Drukarnia Udilova, 1907.  (p. 91 missing)
• Pavlyk, M. Taras Shevchenko i Halyts’ka Ukraina. L’viv: Z drukarni I. Aikhel’bergera, rynok ch.10, 1911. 24 p.
• Pekarovs’kyi, M. Obraz materi-vitchyzny v tvorakh khudozhnykiv Ukrainy. Kyiv 1968. 60 p.
• Pered svitovoiu bureiu shcho diialosia v 19. stolitti?. Vydavnytstvo Samoosvita, Ukrains’kyi robitnychyi soiuz, ch.58. L’viv, 1934. 40 p.
• Petryshyn, Ia. Lohika. Vyd-vo Shliakh, 1968.
• Pidhirianka, M. Maty-stradnytsia: obrazets iz pobutu ukrains’kykh vyselentsiv v tabori u Gmindi. L’viv, 1929. 42 p.
• Pidhirianka, M. V chuzhym …: stsenichna kartyna na 3 dii… I spivany. Ditocha Biblioteka, kn. 26. L’viv, 1923. 38 p. (very fragile)
• Pidmohyl’nyi, V. Tretia revoliutsiia: opovidannia. Kharkiv: Knyhospilka, 1926. 47 p.
• Pimenova, L. Avtonomiia i tsilist’ derzhavy. Kyiv, 1907. 8 p.
• Poiavy dukhiv u Brodakh/ com. By H. Kostel’nyk. L’viv, 1923.  67 p
• Polishchuk, K. Otaman Zelenyi: suchasnyi roman v dvokh chastynakh. L’viv: Rusalka, 1922. 140 p.
• Polishchuk, K. Skarby vikiv. L’viv, 1921. 66 p.
• Polishchuk, K. Svit chervonyi: povist’. L’viv, 1923. 87 p.
• Polishchuk, K. Trivozhni dushi: drama natry dii z dniv nashoho suchasnoho. L’viv, 1924. 56 p.
• Polishchuk, K. Zhmenia zemli: Halyts’ki legendy. L’viv-Kyiv, 1921. 47 p.
• Polukhin, L. M. Kryvonis; D. Nechai; I. Bohun: narodni heroi vyzvol’noi viiny. Kyiv: 1954. 38 p.
• Prohrama komunistychnoho Internatsionaly: ukhvalyv VI kongres, 1 veresnia 1928 v Moskvi. Derzhavne vyd-vo Ukrainy, 1928.72 p.
• Prykazky i poslovytsi. Kyiv, 1923.  35 p.
• Prykhyl’nyky tovarystva Prosvita: ukrains’komu hromadianstvu v Amerytsi. L’viv: Prosvita, 1924. 80 p.
• Ps’olivna, O. Pysannia. Krakiv-L’viv, 1943. 34 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Puccini, G. Madama Butterfly: mala dobrodiika metelyk, iapans’ka tragedyia v 2-okh diiakh a 3-okh vidslonakh. Chernivtsi, 1909.
• Richyts`kyi, A. Ivan Franko: kameniar sotsiializmu. Kharkiv: Ukrains`kyi robitnyk, 1929. 46 p.
• Rohoznyi, H. Bazar. Biblioteka “Samostiinoi Dumky”, ch.9. Chernivtsi, 1934. 81 p.
• Rudyi, E. Povorot Pinokiia z Abisynii: humoreska u tr’okh diiakh. L’viv, 1936. 31 p.
• Semkovs’kyi, S. Iu. Shcho take Marksyzm. Kharkiv: Shliakh osvity, 1923. 54 p.
• Shcho to est' ... ukrainofil'stvo? L'viv, 1912. 136 p.
• Shchurat, V. Slovo pro pokhid Ihoria Sviatoslavycha. L’viv, n.d. 17 p.
• Shekspir, V. Pryborkannia norovystoi. Kharkiv: Rukh, 1928. 68 p.
• Shelukhyn, S. Petliurivtsi v svitli prava. L'viv; Viennam 1922.  24 p.
• Shpil’man, I ( Spielmann, J.). U sultana v nevoli/ tr. by Volodymyr Iatsenkiv. Tsikave opovidannia, 2. Zhovkva, 1924. 106 p.
• Shpol, Iu. Verkhy. Kyiv: Gol’fshtrem, 1923. 48 p.
• Shumei, D. Normany-variahy: istorychnyi narys.”Riast” biblioteka dlia vsikh, vyp.4. Kolonyia: Nakladom v-va “Oka”, 1928. 48 p. (2 copies)
• Shvab, S. Shcho to ie “ Brunatnachuma” pro fashystiv Nimechchyny. Kharkiv: Vyd-vo Ukrains’kyi robitnyk, 1931. 50 p
• Sichyns’kyi, D. Roksoliana: opera istorychna v 3 diiakh z prol’ogom. Kolomyia, 1911. 16 p.
• Skalozub, O. Liubov na rozkaz: komediia v odnii dii. Kolomyia, 1934. 32 p.
• Skalozub, O. Nechysta syla: komediia v 3 diiakh. Kolomyia, 1933. (p.31- missing)
• Skalozub, O. Sotnykivna: istor. piesa v 5 diiakh. Kolomyia, 1932. 74 p.
• Skazyns’kyi, R. Blukannia velytniv: opovidannia. L’viv: Nova doba, 1926. 32 p.
• Skrumeliak, Iu. Charodiinyi kin’: kazka. L’viv: Svit, 1938. 40 p.
• Slovo o polku Ihorevim. Krakiv-L’viv, 1944.111 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Slovo pro sv. Tserkov' Khrystovu. Uzhzhorod': Pechatno v" knyhopechatne oo. Vasyliian", 1927.  18p.
• Solovieva-Niesmielova. N.A. U strakha velyki ochy. L’viv, 1929. 19 p.
• Sosenko, Petro (Jr.) Pro slavnoho ukrains’koho lytsaria Ivana Sirka. L’viv: Vyd-vo “Zhyvi hroby”, 1922. 48 p.
• Stadnyk, I. Vin ne zazdrisnyi: komediia na 1 diiu. Lviv, 1922. 36 p.
• Stalin, I. Pro Lenina i leninizm. Derzhavne vyd-vo Ukrainy, 1924. 101 p.
• Steklov, Iu. Karl Marks: ioho zhyttia i diial’nist’, 1818-1883. Kharkiv: Kosmos, 1922.109 p.
• Stetsenko, S. Zhnyva: opovidannia I humoresky. Biblioteka selianyna: seriia krasnoho pys’menstva, no.21. Kharkiv: Shliakh osvity”, 1924. 54 p.
• Storozhenko, O. Vusy komediia u 4-kh diiakh. n.p., n.d. 210 p. (UNH Collection)
• Sukhodol’s’kyi, V. Ustym Karmaliuk: drama na 5 dii. Kyiv, 1957. 120 p.
• Surmach, R. Babs’kyi bunt: narodnia operate na 3 dii. L’viv: 1926. 30 p.
• Sushko, O. Epizod z zhytia Petra Skargy. L’vov, 1904. 24 p.
• Sushko, O. Iezuity v zavedeniu Unii na Rusy v doberesteiskii dobi. L’viv, 1902. 80 p.
• Svennzon, I. (Sveinsson, J.) Na fyliakh moria. Tsikavi opovidannia, 6. L’viv, 1924. 103 p.
• Sviato imperiii: den’ Ukrains’koi fl’oty, 29.4. L’viv, 1938.
• Sviato knyzhky: instruktsiia, referat, dekliamatsii i pisni. L'viv: Prosvita, 1931. 31 p.
• Sviato ukrains’koi knyhy, 1574-1924. L’viv: Dilo, 1924. 61 p.
• Syniavs’kyi, O. Poradnyk ukrains’koi movy. Kharkiv: Ukraino-Amerykans’ke vyd. “Kosmos”, 1922. 150 p.
• Taiemnytsi dukha: suchasni zmahannia spirytyzmu. L’viv, 1923. 52 p.
• Temliak, V. Zavdannia novoho pokolinnia. L'viv, 1937. 59 p.
• Tezy pro 300-richchia vozziednannia Ukrainy z Rosiieiu, 1654-1954 rr. Kyiv: Derzhavne vyd-vo politychnoi literatury URSR, 1954. 28 p.
• Tobilevych, I. Serbyn: drama v 5-kh vidminakh. L’viv, 1937. 46 p.
• Tobilevych, I. Sto tysiach: komediia v 4 diiakh. L’viv, 1927. 46 p.
• Tobylevych, I. Palyvoda: komediia zi spivany i tantsiamy na 4 dii. Ternopol, n.d. 42 p.
• Tohobochnii. Zhydivka vykhrestka: drama v 5 diiakh. L’viv, 1928.  48 p.
• Tolstoi, L. Dumky pro narodnie obrazuvannia. Pedagogichna Biblioteka, vyp.1. Kolomyia: Nakladom Vydavnychoi Spilky ukrains’koho uchytel’stva v Kolomyi, Kolomyia, 1912. 71 p.
• Tolstoi, L. Pislia balu: opovidannia, Kyiv, 1951. 19 p.
• Tovplis, G. Darunky rusalok:stsenichna fantaziia dlia dityi u dvokh diiakh. L'viv, 1922 19 p.
• Treshchakivs'kyi, L. Shcho Ivan na tamtim s'viti bachyv. Kolomyia. n.d. 23 p.
• Try vynovnyky zamakhu Sichyns’koho. L’viv, 1908. 30 p.
• Trykhrest, M. NEP na Ukraini. Nasha Knyhozbirnia, ch.4, 1947. 32 p.
• Tryl’ovs’kyi, K. Rosiis’ka tsarytsia Kateryna II. Kolomyia, 1927. 64 p.
• Tsiuk, O. Voienna zaverukha: tragikomediia na 4 dii. L’viv, 1933.  23 p.
• Tuchems’kyi, P. Zhyttia i diial’nist’ sviatoho rivnoapostol’noho kniazia Volodymyra …Kremianets’, 1938. 31 p.
• Uhryn-Bezhrishnyi, M. Lytsari. Rohatyn, 1934. 60 p.
• Ukrains'ka emihratsiia ukrains'kym invalidam L'viv, 1931. 84p. (Danyliuk Collection)
• Ukrains’ka pedagogichna vystava u L’vovi 1937: prohrama i instruktsii. Lviv, 1936. 16 p.
• Ukrains’ki ievanhel’s’ki koliady. Kolomyia, 1925. 15 p.
• V pamiat’ 70 littia smerty Tarasa Shevchenko. Uzhhorod, 1931. 32 p. (Rudnyc’kyj Collection)
• Val, A. de. V kopal’niakh Sardynii. Tsikavi opovidannia, 12. L’viv, 1924. 127 p.
• Val, A. de. V pidzemelliakh Rymu. Tsikavi opovidannia, 11.L’viv, 1924. 108 p.
• Vasyl’ko A. Vichna kazka. Nashi spravy, no.12. Kyiv: Vyd-vo BJK, 1911. 30 p.
• Vavrysevych. M. Slava Kobzarevy: stsenichna kartyna, prysviachena pamiaty T. Shevchenka. L’viv, 1923. 67 p.
• Verkhovynka, L. Imenyny Vlodka: komediika u 3 diiakh. L’viv, 1922. 36 p.
• Veseli opovidannia: zbirnyk naikrashchykh ukrains’kykh humoresok. L’viv, 1930. 64 p.
• Vesnianyi, O. Pisni sertsia. Stanyslaviv, 1941. 65 p. (Danyliuk Collection)
• Virlyi, I. Nashi chasy. L’viv, 1935. 32 p.
• Vishta, M. Kinets’ dynastii. Radians’ka Ukraina, 1957. 63 p. (Autographed)
• Voinarovych, Bohdan. Symon Petliura (Z nahody 9-oi richnytsi tragichnoi ioho smerty). L’viv: Nakladom avtora, 1935.
• Vorobkevych, S. Sche sia toi ne vrodyv shchob usim dohodyv. Ternopil’, 1927. 16 p.
• Voskresla Ukraina: zbirka. L’viv: Prosvita, 1907. 48 p.
• Vovchok, M. Sestra; Kozachka; Horpyna. Narodnia biblioteka Prosvity, ch.17. L’viv: Nakladom Tovarystva “Prosvita”, 1923. 46 p.
• Vukhnal’, I. Zhyttia ta diial’nist’ Fed’ka Husky. n.p., n.d.  35 p.
• Vynnychenko, V. Chest’. Kyiv, 1927. 16 p.  
• Vynnychenko, V. Kontrasty. Kyiv, 1919. 36 p. (2 copies)
• Vynnychenko, V. Moment. Kharkiv: Rukh, 1927. 24 p.
• Vynnychenko, V. Povorot na Ukrainu. L’viv, 1926. 34 p.
• Vynnychenko, V. Rab krasy. Khto voroh? Kharkiv: Ukrains’kyi Robitnyk, 1930. 92 p.
• Vyshyns’kyi, A. Lenin i Stalin – velyki orhanizatory radians’koi derzhavy. Kyiv: Ukrains’ke vyd-vo politychnoi literatury, 1946. 55 p.
• Vysvitlenia do istorii l’vivs’kykh synodiv z rokiv 1891-1897. L’viv: Nakladom Ivana Kudlaka, 1924. 40 p.
• Z-ko, I. Kraplyny: zbirka virshiv. Kalish, 1921. 31 p.
• Zahaikevych, V. Odnoiu lavoiu spil’nym frontom! L’viv, 1928. 32 p.
• Zaklyns’kyi, M. A my tuiu strilets’kuiu slavu zberezhemo: spomyny z vyzvol’noi viiny. L’viv: Vsesvit, 1936. ch.1 142 p.
• Zalizniak, M. Dity kamianoi doby. L’viv, 1929. 83 p.
• Zalizniak, M. Samostiina Ukraina: nesotsiialistychne haslo? Druk i naklad partiinoi drukarni, 1915. 12 p. (from Michael Ewanchuk Collection)
• Zastyrets', I. Opovidannia: noveli i humoresky. L'viv, 1918. 48 p.
• Zbirnyk pisen’ sichovykh i patriotychnykh. Chernivtsi, 1911. 75 p. (2 copies)
• Zhars’kyi, B. Ukraina v krovi: drama v 3 diiakh iz nedavno mynuloho. Stanyslaviv, 1937. 29 p.
• Zhars'kyi, E. Vid Ikara do Lindberga. L'viv, 1936. 68 p.
• Zhuk, A. Kredytova kooperatsiia organizatsiia oshchadnostei. L’viv, 1934. 64 p.
• Zhukov, I. Povstannia na paroplavi “Pot’omkin”. Kyiv: Chervonyi shliakh, 1924.  14 p.
• Zylins'kyi, I. Ukrains'kyi pravopys. Krakow; Lviv: Ukrains'ke Vydavnytstvo, 1943. 79p.
• Zustrich: repertuar Ditochoho teatru. L’viv, 1924. 27 p.
• Zyma i vesna abo snihova kralia ditocha fantastychna opera v dvokh diiakh. (Chaika – Lysenko). L’viv, 1913. 14 p.